Αρχική » Olá Fuleco !!!

Olá Fuleco !!!

by nikos

Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη των αγώνων, ας γνωρίσουμε τον Fuleco, τον οικοδεσπότη του Μουντιάλ 2014 που διεξάγεται στη Βραζιλία.
Brazil_Three_Banded_Armadillo_001-2Ο Fuleco είναι ο μικρός αρμαντίλλο τον οποίο επέλεξε η FIFA ως τη μασκότ του φετεινού Μουντιάλ. Τα αρμαντίλλο είναι θηλαστικά, ιθαγενή στην νοτιαμερικανική ήπειρο με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το οστεώδες κέλυφος που τα περιβάλλει. Από αυτό βγαίνει το όνομά τους που στα ισπανικά σημαίνει “μικρό θωρακισμένο“. Τα αρμαντίλλο είναι ένα ένα από τα δεκάδες είδη που απειλούνται με εξαφάνιση. Γι αυτό και το όνομα του χαριτωμένου, βραζιλιάνου, οικοδεσπότη δεν είναι τυχαίο. Το Fuleco βγαίνει από τις πορτογαλέζικες λέξεις “futebol” (ποδόσφαιρο) και “ecologia” (οικολογία).
Το όνομα, όπως μας πληροφορεί ο Ανδρέας Καραντώνης στο digitallife.gr, επιλέχθηκε ανάμεσα από τρία πιθανά, μέσω online ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν περίπου 1,7 εκατ. Βραζιλιάνοι και το «Fuleco» συγκέντρωσε ποσοστό 48%, αφήνοντας δεύτερο το «Zuzeco» με 31% και τρίτο το «Amijubi» με 21%.
Θέλετε όμως να μάθετε ποιές ήταν οι προηγούμενες μασκότ των Μουντιάλ από το 1966 μέχρι και το 2010; Μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Mundial_mascotas_628x350

You may also like

1 comment

Ολα όσα θα σας ρωτήσει για το Μουντιάλ - My DadMy Dad 08/06/2014 - 15:04

[…] Επίσημη μασκότ του Μουντιάλ 2014 είναι ο Fuleco. […]

Reply

Leave a Comment