Αρχική » Marvel: Αφροαμερικανός ο νέος Κάπτεν Αμέρικα και γυναίκα ο Θωρ

Marvel: Αφροαμερικανός ο νέος Κάπτεν Αμέρικα και γυναίκα ο Θωρ

by nikos

Η Marvel Comics αποκάλυψε την περασμένη Τρίτη ότι ο Θωρ, ο θεός του Κεραυνού και γιος του Όντιν, θα αντικατασταθεί από μια γυναίκα. Ο νέος χαρακτήρας θα πρωταγωνιστεί στη σειρά που θα ξεκίνησει τον προσεχή Οκτώβριο, σε σενάριο του Jason Aaron και σχεδιασμό του Russell Dauterman.
thorΟ Θώρ έκανε το ντεμπούτο του στο τεύχος 83 της Marvel Comics με τον τίτλο “Ταξίδι Μυστηρίου”, το 1962. Από τότε ο Θωρ είναι εξοπλισμένος με ένα πανίσχυρο σφυρί, το Mjolnir, το οποίο φέρει την επιγραφή “Όποιος κρατά αυτό το σφυρί, αν είναι άξιος, θα κατέχει την δύναμη του Θώρ”. Η Marvel δεν έχει αποκαλύψει ακόμη ποιος είναι ο λόγος που ο γνωστός ήρωας κατέστη ανάξιος του όπλου και πως αυτό κατέληξε στα χέρια της αντικαταστάτριας του.
Φυσικά, όπως έχει δείξει η ιστορία και γνωρίζουν καλά οι θαυμαστές των κόμικς, όταν η DC και η Marvel ανακοινώνουν κοσμογονικές αλλαγές (ή θανάτους), αυτές είναι εντελώς προσωρινές. Ωστόσο, η Marvel είναι εξαιρετική στη δημιουργία ελκυστικών ιστοριών με δραματικές αλλαγές: Όταν πέθανε ο Κάπτεν Αμέρικα, αντικαταστάθηκε από τον Bucky, τον βοηθό του. Όταν πάλι ο πέθανε ο Spider-Man, αυτός αντικαταστάθηκε από τον Doctor Octopus.
Πάντως είναι φανερό ότι η αλλαγή του Θώρ έχει να κάνει με την προσπάθεια της Marvel να επικεντρωθεί στους γυναικείους χαρακτήρες.
Επιπλέον, η αποκάλυψη ενός νέου Αφροαμερικανού Κάπτεν Αμέρικα μετά τον θηλυκό Θώρ, δεν είναι σε καμία περίπτωση σύμπτωση. Άλλωστε, όπως παραδέχτηκε η ίδια η εταιρία, δεν μπορεί να παραβλέψει την ανάγκη του κοινού να βλέπει μια εικόνα των χαρακτήρων να μοιάζει με αυτή που βλέπουν στον καθέρφτη τους κάθε πρωί. Κατά συνέπεια, στόχος της εταιρίας είναι να δημιουργεί χαρακτήρες που συναντάμε κάθε μέρα στην πραγματικότητα μας.

You may also like

Leave a Comment