Αρχική » Μα γιατί δεν υπάρχει «εργαζόμενος πατέρας;» – Ενας γρήγορος οδηγός στα δύο μέτρα και δύο σταθμά

Μα γιατί δεν υπάρχει «εργαζόμενος πατέρας;» – Ενας γρήγορος οδηγός στα δύο μέτρα και δύο σταθμά

by admin

Ο όρος «εργαζόμενη μητέρα» θεωρείται δόκιμος για να περιγράψει μία μητέρα που, ναι, εργάζεται. Ωστόσο δεν υπάρχει ο αντίστοιχος όρος για τον πατέρα – δεν σκεφτόμαστε ποτέ να μιλήσουμε για «εργαζόμενο πατέρα». Σίγουρα υπάρχουν διάφορες αιτίες που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για ώρες, αλλά η σκιτσογράφος, μητέρα και σύντροφος Μέρι Κάθριν Σταρ χρησιμοποίησε το Instagram για να περιγράψει μία (ακόμα) περίπτωση δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Αυτό, εξηγεί, «δεν είναι ένα σχόλιο κατά των μπαμπάδων, είναι ένα σχόλιο κατά της κοινωνίας μας – μιας κοινωνίας που επικροτεί τους μπαμπάδες για το χειρισμό των πιο βασικών γονεϊκών καθηκόντων και περιμένει τίποτα λιγότερο από την τελειότητα από τις μητέρες (ή ακόμα χειρότερα, τις ντροπιάζει για κάθε απόφαση και/ή κίνηση που κάνουν!).

Ο μπαμπάς που πηγαίνει το παιδί του στο ραντεβού με τον παιδίατρο; Αυτό είναι υπέροχο! Τι εξυπηρετικός, υπέροχος τύπος!!! Το κάνει η μαμά; Προφανώς- είναι η δουλειά της (είτε εργάζεται είτε όχι)».

Ετσι λοιπόν, ο μπαμπάς που φέρνει σουβλάκια (ή μπέργκερ) στο σπίτι είναι ο χαλαρός τύπος, αλλά αν το κάνει η μαμά προφανώς το κάνει διότι βαριέται να μαγειρέψει.

Σε μία άλλη περίπτωση, ο μπαμπάς που αφήνει το παιδί στο σχολείο ασχολείται με την ανατροφή του, είναι παρών. Η μαμά, πάλι, είναι, απλώς, εργαζόμενη μητέρα.

Το ίδιο συμβαίνει με τον μπαμπά στην παιδική χαρά (ίσως ένα μέρος που φτιάχτηκε και ως χώρος εξάσκησης της υπομονής των γονιών αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) .

Θέλεις να δεις περισσότερα; Θα βρεις την Σταρ και τα σκίτσα της στο Instagram.

You may also like