Αρχική » Cosmote Family για ασφαλέστερο διαδίκτυο

Cosmote Family για ασφαλέστερο διαδίκτυο

by nikos

Η  Cosmote παρουσίασε χθες επίσημα -διότι το ανεπίσημο λανσάρισμα είχε προηγηθεί μέσω διαφημίσεων στο YouTube και, μάλλον, και στην τηλεόραση- το Cosmote Family, μία σειρά από υπηρεσίες, δράσεις και εργαλεία, που έχουν στόχο να στηρίξουν την οικογένεια και την προσπάθεια των γονιών να προσφέρουν στα παιδιά τους τις απεριόριστες δυνατότητες του ψηφιακού κόσμου, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι γονείς οριοθετούν τη χρήση mobile data των παιδιών τους, ενώ στο πακέτο περιλαμβάνεται και εφαρμογή γονικού ελέγχου  (parental control δηλαδή). Φυσικά ο,τιδήποτε προάγει την ασφάλεια των χρηστών, ανηλίκων και ενηλίκων, είναι ευπρόσδεκτο, αλλά ίσως το πιο ενδιαφέρον από τη χθεσινή παρουσίαση να είναι η έρευνα της MRB που δείχνει πως οι μισοί από τους γονείς χρειάζονται/χρειαζόμαστε καθοδήγηση για την ασφαλή online  καθοδήγηση των παιδιών. 
Cosmote Famly Survey
Υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα
Το 74% των γονιών θεωρεί πως το διαδίκτυο έχει περισσότερα οφέλη παρά κινδύνους. Εδώ όσοι είμαστε online για πολλά χρόνια και έχουμε υποστεί τις ουκ ολίγες κινδυνολογικές αναφορές στο διαδίκτυο από τα “παλιά” ΜΜΕ αναστενάζουμε με ανακούφιση. 
Το 55% ανησυχεί για την ασφάλεια των παιδιών κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο και ως κύριοι λόγοι ανησυχίας προβάλουν η υπερβολική ενασχόληση με το Internet (78%), η έκθεση σε επιβλαβές/ακατάλληλο περιεχόμενο (71%), η κλοπή προσωπικών δεδομένων (69%) και η σεξουαλική παρενόχληση (68%). Πράγματα απολύτως λογικά, οι προηγούμενες γενιές γονιών ανησυχούσαν για τον άγνωστο που θα προσφέρει καραμελίτσες έξω από το σχολείο, απλά τώρα οι άγνωστοι και οι καραμελίτσες απέκτησαν (και) ψηφιακή υπόσταση.
Πρόγραμματα γονικού ελέγχου χρησιμοποιεί το 42% των γονιών αλλά φαίνεται πως οι περισσότεροι από αυτή την ομάδα περιορίζονται στο να βλέπουν το ιστορικό των επισκέψεων του παιδιού. 
Όσο για τη χρήση του Internet από τα παιδιά, είναι στο 87% στις ηλικίες 5 ως 11 ετών και -αναμενόμενο- φτάνει στο 100% στα παιδιά μέχρι και 18 ετών. 
Περισσότερα στη διεύθυνση www.cosmote.gr/family με οδηγίες και συμβουλές.

You may also like

Leave a Comment