Αυτό το σχολείο δεν έχει βαθμούς και πρόγραμμα

Σχολείο χωρίς πρόγραμμα

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που μπορεί να μάθει το σχολείο σε ένα παιδί; ΟΚ, εντάξει, μπορεί να εκτιμήσει την αξία του διαλείμματος και των διακοπών βεβαίως βεβαίως, αλλά κάτι άλλο πιο σοβαρό που ίσως έχει και μια αξία στο μέλλον; Σε έναν κόσμο που αν στη δική μας τη “σειρά” άλλαζε γρήγορα τώρα αλλάζει τόσο γρήγορα που είναι πολύ πιο δύσκολο να το παρακολουθήσεις;
Σε ένα σχολείο στο Βερολίνο έχουν βρει την απάντηση – να μπορεί ο μαθητής να δίνει κίνητρα στον εαυτό του. Η διευθύντρια του εν λόγω σχολείου λέει στον Guardian κάτι που όσοι έχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας (ή θυμούνται την εποχή που τα παιδιά τους ήταν προσχολικής ηλικίας) μάλλον θα επιβεβαιώσουν: Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία ξεχειλίζουν αυτοπεποίθηση και συχνά ανυπομονούν να ξεκινήσουν το σχολείο. Μετά, όμως, κάτι γίνεται και αυτός ο ενθουσιασμός ξεθυμαίνει (παράξενο που τα παιδιά δεν ενθουσιάζονται να κουμαντάρουν έναν αδιανόητο όγκο βιβλία ε;).
Έτσι λοιπόν το Ευαγγελικό Σχολείο του Βερολίνου (θα το βρεις και ως Evangelical School Berlin Centre) κατάργησε την κλασική διδασκαλία και έκανε χρήση των περιθωρίων ευελιξίας που δίνει το γερμανικό σύστημα εκπαίδευσης. Αν δεν θέλεις να μελαγχολήσεις μην αρχίσεις τις συγκρίσεις με τα δικά μας.
Λεπτομέρειες, στον Guardian

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *