H Νέμεσις των σπαγγέτι

Κάποιες φορές θέλεις να συνδυάσεις το όποιο μαγειρικό σου ταλέντο με νοστιμιές που διαβάζεις σε εξειδικευμένα sites ή blogs και με κουζινικά κόλπα που έβλεπες ή άκουγες όταν πιτσιρικάς βολόδερνες σε κάποια κουζίνα.
Όμως στο πίσω μέρος του μυαλού σου τριγυρίζει η γνώση πως ο κριτής θα είναι αμείλικτος.
“Μπαμπά, δεν μου αρέσει το φαγητό!”
Το ήξερες από την αρχή πως ο αφρός σέλερι ήταν υπερβολή.
Γιατί θα κάνουμε σπαγγέτι με λουκάνικα; Γιατί έτσι, γιατί μια φορά στο τόσο αυτή η καφρίλα, τόσο σε επίπεδο εικόνας όσο και σε επίπεδο γεύσης, έχει πλάκα, γιατί θα διασκεδάσουμε στην κουζίνα και σε 15 λεπτά το πολύ θα τρώμε.
Παίρνεις ένα λουκάνικο Φρανκφούρτης και το κόβεις σε πλατιές ροδέλες.
Παίρνεις 3-4 σπαγγέτι και τα περνάς σε μια ροδέλα. Αυτό μπορεί να το κάνει ακόμα και ένα παιδί. (μην περάσεις τα σπαγγέτι σαν μάτσο μέσα από τη ροδέλα γιατί δεν θα βράσουν καλά, να τα περνάς ένα ένα).
Βάλε τα στην κατσαρόλα να βράσουν όπως κάνεις συνήθως με τα μακαρόνια.
Σούρωσέ τα.
Βάλε τα ξανά στην κατσαρόλα με λίγο λάδι και φέρε τα 4-5 βόλτες με το μάτι της κουζίνας σβηστό.
Σερβίρεις.
Τυρί κατά βούληση.
Σφάξε και μια τομάτα να την κάνεις σαλάτα, να γλιστράει το μακαρονικό.
Ναι, είναι σαν σκουληκιασμένες κατασκευές.
Οχι, δεν είναι αυτό που λέμε υγιεινή διατροφή.
Ναι, θα τους αρέσει.
Ναι, έχει πλάκα.
Οχι, μην το κάνεις πάλι αύριο.


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *