Οταν έρχεται η ώρα του burger

Homemade burger

Πατρικά μιλώντας όλοι έχουν δικαίωμα σε λίγη τροφική σαβούρα (ελληνιστί junk food) αλλά επίσης όλοι έχουν δικαίωμα για 20 λεπτά στην κουζίνα, ειδικά άμα νιώθεις το κάλεσμα της δημιουργίας ενός σπιτικού burger.
Χρειάζεσαι:
Ψωμάκια για μπέργκερ (θα φτιάξουμε μια μέρα αλλά για την ώρα θα αρκεστούμε σε αυτά που θα βρεις στο σουπερμάρκετ και τα οποία λίγο πολύ θυμίζουν σφουγγάρι. Νόστιμο ίσως, αλλά σφουγγάρι)
Μια τομάτα
Μαρούλι ή άλλη παρόμοια πρασινάδα.
Τυράκι (η γραβιέρα Κρήτης είναι φίλη μας. Αλλιώς, κασέρι, τυρί του τοστ, φέτα μη βάλεις μάλλον δεν θα αρέσει)
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο.
Αλάτι και πιπέρι
Ενα ακόμα μπαχαρικό (προτείνουμε την γλυκιά πάπρικα σε σκόνη)
Εκτέλεση (όχι στα 6 μέτρα):
Βάζεις τον κιμά σε ένα σχετικα βαθύ σκεύος, μια πλαστική λεκάνη ή ένα μπολ.
Ρίχνεις το αλατοπίπερο και το ένα ακόμη μπαχαρικό.
Ζυμώνεις για 5-10 λεπτά το πολύ.
Σκεπάζεις και αφήνεις το μίγμα σκεπασμένο στην άκρη 5-10 λεπτά, να γνωριστεί ο κιμάς με το αλατοπίπερο και το ένα ακόμη μπαχαρικό.
Ξεσκεπάζεις και πλάθεις μπιφτέκια. Λογικά θα σου βγουν 6-7 μπιφτέκια.
Βάζεις ένα τηγάνι στη φωτιά. Αν έχεις από εκείνο το μαντεμένιο με τις “γρίλιες” ακόμα καλύτερο, αλλιώς ένα αντικολλητικό.
Το αφήνεις να ζεσταθεί καλά καλά, τόσο καλά που όταν του ρίξεις 2-3 σταγόνες νερό αυτές να κάνουν μπιλίτσες και να χοροπηδάνε (ή έστω να προσπαθήσουν να χοροπηδήσουν).
Βάλε 2 μπιφτέκια να ψηθούν. 3-4  λεπτά από τη μία, 3-4 από την άλλη. Πίεζέ τα και λίγο στο ενδιάμεσο, δεν είπαμε να τα ξεζουμίσεις, απλώς πίεσέ τα λίγο. Επανάλαβε, δηλαδή φέρε τα καμιά βόλτα από κάθε πλευρά. Στόχος μας είναι να πάρουν ένα ωραίο ψημένο χρώμα απ’ έξω αλλά να ψηθούν μέχρι μέσα. Εκτός και αν τα παιδιά στο σπίτι τρώνε ταρτάρ.
Ψήθηκαν;
Κράτησέ τα ζεστά (σε ένα πιάτο δίπλα στο τηγάνι πάνω στην κουζίνα είναι συνήθως αρκετό). Ψήσε και τα υπόλοιπα, τώρα που πήρες το κολάι είδες πόσο εύκολο είναι; Βρε τα άτιμα, δεν θέλουν και λάδι (αλήθεια, τον απορροφήτηρα τον άναψες;).
Τελείωσες;
Ανοίγεις τα ψωμάκια, βάλε το τυρί στη μια πλευρά, από πάνω το μπιφτέκι από πάνω, μια φέτα τομάτα ,από πάνω 1-2 φύλλα ρασινάδας.
Γαρνίρεις με καρότα. Μουστάρδα, κέτσαπ προαιρετικά.
Αντε να φάμε

One Reply to “Οταν έρχεται η ώρα του burger”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *