Αρχική » Ω τι όμορφο (χάος) να μεγαλώνεις παιδιά

Ω τι όμορφο (χάος) να μεγαλώνεις παιδιά

by nikos

Μέχρι που μία φωτογράφηση ξέφυγε από τον έλεγχο, πιθανόν κάποιο παιδί βρέθηκε να κάνει μονόζυγο στο φωτιστικό ή έτρεχε μέσα στο σπίτι ξεφωνίζοντας και ξετυλίγοντας πίσω του ένα ρολό χαρτί τουαλέτας. Όπως και να ‘χει, μια νέα ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό της: Πώς θα ήταν άραγε να αποτυπώσει το χάος που συνοδεύει συνήθως την ανατροφή των παιδιών;
Το αποτέλεσμα προκαλεί χαμόγελα και σίγουρα μια τουλάχιστον σκηνή ίσως σου θυμίσει κάτι από τις δικές σου εμπειρίες. Παιδιά που πίνουν με το καλαμάκι από το ποτήρι με το κρασί ενώ οι γονείς αποκαμωμένοι κοιμούνται στον καναπέ. Μπαμπάδες που δεν το έχουν σε τιποτα να μπερδέψουν το μωρό με τη γαλοπούλα και μαμάδες που ταϊζουν με μπιμπερό το άλλο μέλος της οικογένειας, αυτό με τα τέσσερα πόδια.

Copyright: Danielle Guenther

Copyright: Danielle Guenther


Γονείς που οργανώνουν σχέδιο απόδρασης για να μην ανοίξει το μωρό το μάτι που με τόσο κόπο, μουσική, διαβάσματα έκλεισε (πιο εύκολα βγαίνεις από το Αλκατράζ μέρα μεσημέρι).
Μικροί χαμοί στις σκάλες και τους διαδρόμους, αληθινές παγίδες για τον ανέμελο ενήλικο (και τους βιαστικούς διαρρήκτες, ίσως). Σκηνές υστερίας σε διαδρόμους καταστημάτων και σε εστιατόρια.
Στιγμιότυπα που δοκιμάζουν τα όρια της αντοχής των γονιών, φέρνουν την πίεσή τους σε επίπεδα θερμοσίφωνα και τους προκαλούν αμηχανία, απόγνωση ή θυμό την ώρα που συμβαίνουν. Χρόνια αργότερα, όμως, οι ίδιοι αυτοί γονείς θα τα περιγράφουν γελώντας, ίσως όχι όλα, αλλά πολλά από αυτά…
Photos credits: Danielle Guenther

You may also like

Leave a Comment