Αρχική » Ωχ! Πελάτες με παιδιά! Και τώρα;

Ωχ! Πελάτες με παιδιά! Και τώρα;

by nikos

Κάθε παιδί είναι πελάτης και ως τέτοιος δικαιούται ένα ποτήρι νερό.
Θα το εκτιμήσουμε δεόντως αν τα παγάκια απουσιάζουν από το ποτήρι του παιδιού. Δεν χάλασε βέβαια ο κόσμος αν το αμελήσετε, αλλά θα το αναγνωρίσουμε ως μια ευγενική χειρονομία.
Κάποια παιδιά ντρέπονται να παραγγείλουν. Άλλα πάλι όχι. Ωστόσο η εξίσωση που μπορεί να σχηματίσετε στο μυαλό σας ότι παιδί=μουγγοθόδωρος δεν ισχύει.
Σε αντίθεση με ό,τι ίσως μπορεί να σκεφτείτε, ένα παιδί μπορεί να διαλέξει τι θα φάει ή τι θα πιεί ταχύτερα από έναν ενήλικα. Ιδίως αν μας έχετε ξαναδεί στο μαγαζί να έχετε υπόψιν πως κατά πάσα πιθανότητα έχουμε ήδη βάλει στο “στόχαστρο” τι θα φάμε ή τι θα πιούμε.
Για πρακτικούς λόγους θα αναζητήσουμε ένα τραπέζι που έχει όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο γύρω του. Τα παιδιά έχουν μια γενναία αίσθηση για τον χώρο και το γνωρίζουμε.
Αν θέλετε να μιλήσετε σε κάποιο από τα παιδιά του τραπεζιού μπορείτε να το κάνετε. Αν είναι συνεσταλμένα μην επιμείνετε. Σε κάθε περίπτωση μην αρχίσετε να “τρώτε” γράμματα. Αν ξεκινήσετε τα “γεια σου μωλάκι” και τα συναφή θα σας παλαγγείλουμε σαλδέλες, σαλάτες με λαπανάκια και ο,τιδήποτε άλλο έχει λου στο μενού. Και μη μας στλαβοκοιτάξετε. Εσείς μας κολοϊδέψατε πρώτοι.
Ξέρουμε πως οι καιροί είναι χαλεποί. Αλλά το “μία χαρτοπετσέτα ανά άτομο” δεν πλούτισε κανέναν.
Εσείς που έχετε καθίσματα για μικρά παιδιά ανεβαίνετε μια θέση στην εκτίμησή τους.
Ελπίζουμε να μην περιμένετε από εμάς να σας πούμε για τις τουαλέτες σας.
Αν τα παιδιά περνάνε καλά περνάμε και εμείς καλά και θα το διαπιστώσετε όταν μας φέρετε τον λογαριασμό.

You may also like

Leave a Comment