Αρχική » Φαϊ-SOS για έκτακτες καταστάσεις

Φαϊ-SOS για έκτακτες καταστάσεις

by nikos

Περίπτωση φαγητού όπου το πιο χρονοβόρο είναι να περιμένεις να βράσει το νερό.
Θα έρθει η στιγμή της αποτυχίας, που το φαγητό δεν θα τρώγεται από τους πιο αυστηρούς κριτές του σπιτικού και θα έχουν δίκιο. Κάπου έγινε λάθος και έπεσε παραπάνω αλάτι, το πράσο ήταν περισσότερο αψύ απ’ όσο θα έπρεπε και το πιπέρι όχι τόσο αδύναμο όσο νόμιζες. Αυτή η ιδέα για μοσχοκάρυδο ήθελα να’ξερα από πού σου ήρθε;
Πριν σπεύσεις στο καταφύγιο “Σουβλατζίδικα-Πιτσαρίες” άρπαξε μια κατσαρόλα βάλε νερό να το βράσεις.
Φωνάζουν; Κλαίνε; Διαμαρτύρονται; Δίκιο έχουν, πες τους ένα τραγούδι. Καλύτερα να διαμαρτύρονται για τον φάλτσο μπαμπά παρά για τα στομάχια τους που γουργουρίζουν.
Πιάσε 1-2 κονσέρβες τόνο, σούρωσέ τις από το πολύ νερό, ρίξε το στο μπλέντερ-μούλτι-πώς το λένε αυτό το ρημάδι πια, με λίγο κρεμμύδι (προαιρετικά) και μια φούχτα μαϊντανό. Ρίξε λίγο ελαιόλαδο, κλείσε τη συσκευή και πάτα το κουμπί να γίνουν όλα ένας πολτός.
Κλαίνε; Ψυχραιμία, το’χεις. Έβρασε το νερό; Ρίξε τα μακαρόνια, ό,τι να’ναι μακαρόνια. ΟΚ, έχεις 7-8  λεπτά ακόμα, κουράγιο φτάνουμε στο τέλος. Πες τους μια καλή κουβέντα, εν ανάγκη ένα ακόμα τραγούδι. Έβρασαν τα μακαρόνια; Πάρε με το μπρίκι μια μεγάλη ποσότητα νερού από την κατσαρόλα τους. Σούρωσέ τα, μην τους ρίξεις κρύο νερό.
Ρίξε στην κατσαρόλα τον πολτό-πέστο τόνου. Κάνε το μια βόλτα να τσιτσιρίσει μία να μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι (αν έβαλες κρεμμύδι, αν όχι ίσα να ζεστάνουν). Ρίξε μέσα στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά. Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίξε μέσα το νεροζούμι που κράτησες πριν.
Ανακάτεψε σαν τρελός. Σαν να μην υπάρχει αύριο.
Σερβίρεις.
Εντάξει, όλα είναι εντάξει. Είδες που τσάμπα αγχώθηκες;

You may also like

Leave a Comment