Αρχική » Το Red Bull Bedroom Jam επιστρέφει

Το Red Bull Bedroom Jam επιστρέφει

by nikos

To Red Bull Bedroom Jam ξεκίνησε το 2007 με μία live stream εκτέλεση από το πολύ επιτυχημένο συγκρότημα Youmeatsix. Έπειτα η ιδέα εξελίχθηκε μέσα από την επιθυμία να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα προώθησης ανερχόμενων μουσικών. Το συγκεκριμένο project θεωρείται από τα πιο βασικά μέσα που μπορεί να «δώσει φτερά» σε φιλόδοξα ροκ συγκροτήματα από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η περιπέτεια ξεκίνησε και πάλι στις 14 Μαρτίου, με τις μπάντες και τους καλλιτέχνες να ανεβάζουν το βίντεό τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του διαγωνισμού έως και τις 8 Μαΐου. Σκοπός τους είναι να «ακουστούν» όσο περισσότερο γίνεται και σε αυτό έχουν συμμάχους, τους φίλους και τους φαν τους που καλούνται να κάνουν όσο πιο πολλά like, share & views μπορούν. Όσο μεγαλύτερη φασαρία στο διαδίκτυο, τόσο πιο κερδισμένη η μπάντα (ή ο καλλιτέχνης)!

Ένας μουσικός διαγωνισμός, διαφορετικός από τους άλλους, το Red Bull Bedroom Jam ετοιμάζεται να κάνει και πάλι «φασαρία»! Οι μουσικές από την περσινή –πρώτη- διοργάνωση ηχούν ακόμη δυνατά: 120 μπάντες, 600 καλλιτέχνες! Συμμετοχές από την Θράκη ως την Κρήτη, από το Κιλκίς ως την Κύπρο, 117 βίντεο, ανεβασμένα στο www.redbullbedroomjam.gr και ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πέντε συγκροτήματα πρωταγωνιστές στη δική τους συναυλία μέσα από την κρεβατοκάμαρα τους. Στη συνέχεια τρία από αυτά κέρδισαν την εμφάνισή τους στη σκηνή του Ejekt Festival και στο τέλος ένα και μοναδικό συγκρότημα αναδείχτηκε ο απόλυτος νικητής, οι “ViperVikings” από τη Θεσσαλονίκη.

Στο ίδιο μοτίβο και φέτος: κάθε εβδομάδα – για πέντε στη σειρά εβδομάδες- θα ξεχωρίζει το βίντεο που θα φτάνει στην κορυφή του Buzz Chart, του βαθμολογικού αλγόριθμου, με βάση τη «φασαρία» που θα έχει προκαλέσει, και θα πρωταγωνιστεί σε ένα Weekly Show μέσα από την κρεβατοκάμαρά του. Τα πέντε βίντεο των ισάριθμων Weekly Shows, θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή -γνωστά πρόσωπα της μουσικής βιομηχανίας- τα οποία, στη δεύτερη φάση θα επιλέξουν τα τρία ονόματα (γκρουπ/ή σόλο συμμετοχές) που θα παίξουν στην σκηνή του Ejekt Festival ή του Heavy By the Sea. Στην τρίτη και τελευταία φάση, τα βίντεο των τριών live performances θα κονταροχτυπηθούν στο Buzz Chart με στόχο την ανάδειξη του μεγάλου νικητή και το τελικό έπαθλο: ηχογράφηση στα Red Bull Studios του Λονδίνου!

Ακολούθησε το Red Bull Bedroom Jam:
Facebook: www.facebook.com/RedBullBedroomJam
Twitter: @RedBullGRE #RBBJGR

Το Buzz Chart θα ξεκινήσει στις 29 Μαρτίου!

You may also like

Leave a Comment