Αρχική » Αυτό είναι το σαβουάρ-βιβρ του Facebook

Αυτό είναι το σαβουάρ-βιβρ του Facebook

by nikos

Συνολικά οι οδηγίες χρήσης του Facebook ξεπερνάνε τις 23 σελίδες και περιλαμβάνουν αυτό που λέμε “τα πάντα όλα” για τη βίαιη συμπεριφορά, την ασφάλεια, το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο, τον σεβασμό της πνευματικής ιδιοκτησίας και -μέσα σε όλα αυτά- την προστασία των παιδιών και εφήβων. Η αλήθεια είναι ότι το Facebook προσπάθησε με τις εκτενέστατες οδηγίες χρήσης να καλύψει τις περισσότερες περιπτώσεις πηγής κινδύνων. Για παράδειγμα, για τις αυτοκτονίες και τον αυτοτραυματισμό αναφέρει πως δεν επιτρέπονται οι δημοσιεύσεις που έχουν:

Περιεχόμενο που προωθεί, προτρέπει, συντονίζει ή παρέχει οδηγίες για:
Αυτοκτονία
Αυτοτραυματισμό
Διατροφικές διαταραχές
Περιεχόμενο για τον αυτοτραυματισμό που περιλαμβάνει σλόγκαν προώθησης, χωρίς σαφείς δηλώσεις κατά του αυτοτραυματισμού

Εκτός από περιορισμένες περιπτώσεις που χρήζουν δημοσίευσης, η δημοσίευση περιεχομένου που απεικονίζει κάποιο άτομο που επιχειρεί να αυτοκτονήσει ή έχει αυτοκτονήσει αντιβαίνει στις πολιτικές μας
Για τα παιδιά και τη σεξουαλική εκμετάλλευση, το Facebook γίνεται -ευλόγως- περισσότερο αναλυτικό για το περιεχόμενο που δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιηθεί και -ενδεχομένως- να φέρει την Αστυνομία στην πόρτα του χρήστη.
Για το θέμα της παρενόχλησης (ή bullying) το Facebook αναφέρει πως αφαιρεί το περιεχόμενο εκείνο που:
“στοχεύει εσκεμμένα συγκεκριμένα άτομα με σκοπό να τα υποβαθμίσει ή να τα εξευτελίσει. Αναγνωρίζουμε ότι ο εκφοβισμός μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τους ανηλίκους και οι πολιτικές μας παρέχουν αυξημένη προστασία στους ανηλίκους επειδή είναι πιο ευάλωτοι και επιρρεπείς στον διαδικτυακό εκφοβισμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ζητάμε από το άτομο που αποτελεί στόχο του εκφοβισμού να μας αναφέρει το σχετικό περιεχόμενο προκειμένου να το αφαιρέσουμε.”
 
Photo credit: geralt

You may also like

Leave a Comment