Αρχική » Το παιδί και ο Ηγέτης

Το παιδί και ο Ηγέτης

by nikos

Από χθες το βράδυ τριγυρίζει ένα στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση της Ν.Δ. στο κλειστό του ταε κβο ντο με τον Αντ. Σαμαρά να προσπαθεί (;) να πάρει στην αγκαλιά του ένα κοριτσάκι το οποίο αντιστέκεται σθεναρά.
samaras
Πέρα από τις εκφράσεις των δύο προσώπων, ο  Αντ. Σαμαράς που χαμογελάει και το κοριτσάκι που κλαίει αυτό που αξίζει να προσέξεις νομίζω είναι το χέρι της μικρής στον λαιμό του απερχόμενου πρωθυπουργού.
Δεν θέλει το παιδί, ποιος το ζορίζει και γιατί;
Ακόμα περισσότερο, τι γυρεύει ένα παιδί σε μια προεκλογική συγκέντρωση; Όχι της Νέας Δημοκρατίας, το στιγμιότυπο είναι αφορμή άλλωστε, οποιουδήποτε κόμματος.
Δεν νομίζω πως έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση “δεν είχα πού να αφήσω το παιδί”, διότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ακόμα και το δεξί χέρι του Ηγέτη να είσαι πρέπει να βρεις μια άλλη λύση.
Ξανά, τι γυρεύουν τα παιδιά στις προεκλογικές συγκεντρώσεις; Είναι κάποια διαδικασία πολιτικοποίησης-κομματικοποίησης που προβλέπεται από κάποια παιδαγωγική διαδικασία που μου διαφεύγει; Πρέπει να προσφερθούν στον Ηγέτη ως εχέγγυα της προσήλωσης του πατέρα ή της μητέρας στις Αρχές και τα Ιδανικά του κόμματος; Τι ακριβώς θέλεις να δείξεις γονιέ;
Ομοίως η εικόνα ενός παιδιού που ανεβαίνει στην εξέδρα και χαιρετάει τα πλήθη τι ακριβώς εξυπηρετεί;
Μα, θα πεις ίσως, τα ίδια κάνουν και στις ΗΠΑ. Σύμφωνοι, επίσης σε περιοχές των ΗΠΑ υπάρχει θανατική ποινή, να την φέρουμε και αυτήν εδώ αφού το κάνουν εκεί κάτι θα ξέρουν.
Μα οι ψηφοφόροι θα έλκονται από την εικόνα του Ηγέτη με ένα παιδί στην αγκαλιά του  που συμβολίζει την ελπίδα και το μέλλον του Έθνους. Θα ήθελα, να δω κάτι που να το αποδεικνύει αυτό, θέλω να πω, μια μελέτη μια έρευνα που να το αποδεικνύει. Αλλά ακόμα και αν συμβαίνει αυτό, υπάρχει ουσιαστικός λόγος για να γίνεται;
Μπορεί το εκλογικό σώμα αύριο να ζητήσει λιοντάρια στην Ακαδημίας, κρεμάλες στο Σύνταγμα, κροκοδείλους στην Τσιμισκή, να του τα δώσουμε και αυτά;
Δες επίσης:
Από την ελπίδα της Γιάννας του ΠΑΣΟΚ στην απορία του κοριτσιού της ΝΔ Πο Πο Culture, 13 Ιουνίου 2012 (απ’ όπου και η βασική φωτογραφία)

You may also like

Leave a Comment