Αρχική » Τι να μαγειρέψω αύριο;

Τι να μαγειρέψω αύριο;

by nikos

Ωχ, η ώρα που σιχαίνεται κάθε μάνατζερ νοικοκυριού (ωραίος τίτλος ε;), αυτή που δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις αύριο ή τις επόμενες ημέρες. Ήδη έχεις μια λίστα με προτιμήσεις ή, για να το κάνουμε ακόμα πιο δύσκολο, με όσα σιχαίνεται κάθε μέλος της φαμίλιας και όσο περισσότερα τα μέλη τόσες περισσότερες οι εξαιρέσεις. Άσε που με αυτές τις εκπομπές μαγειρικής που έχουν γεμίσει την τηλεόραση θέλουν και food styling. Και καλά τα παιδιά, παιδιά είναι, αμ το έτερον ήμισυ που στο χωριό του για food styling είχαν το κρεμμύδι μέσα στην καρό πετσέτα;
Μια κάποια λύση προσπαθεί να δώσει ο Guardian που λανσάρισε έναν sous-chef που μέσα από το Facebook Messenger υπόσχεται να δώσει μερικές εμπνευσμένες απαντήσεις στο αιώνιο ερώτημα “τι να μαγειρέψω αύριο”.
Η γνωριμία μας με τον Sous-Chef του Guardian ξεκίνησε έτσι:
guardian-1
Η πρώτη ερώτηση ήταν αν είχε να προτείνει κάτι καλοκαιρινό. Και όντως πρότεινε. Ηταν μια συνταγή με ψάρι, δυο γλυκά και ένα σπιτικό αναψυκτικό. Η αλήθεια είναι πως με την πρώτη ματιά το ψάρι έμοιαζε λίγο, χμ, ταλαιπωρημένο, σαν βρέφος που παλεύει να αναπνεύσει κάτω από ένα πάπλωμα, όπα αυτό είναι μια δυσάρεστη εικόνα.
guardian-2
Όμως ο ψηφιακός φιλαράκος από τη Βρετανία είναι φιλότιμος και όταν τον βοήθησα λίγο ζητώντας κάτι σε ψάρι επέστρεψε αμέσως με προτάσεις και, φυσικά, τα σχετικά links για τις αντίστοιχες σελίδες του Guardian.
guardian-3
Οπα φίλε αυτό το πρώτο πώς το φτιάχνεις είπαμε; Ναι, ένας ωραίος συνδυασμός με αγγούρι, ραπανάκι, ολόκληρες φέτες λεμόνι και φιλέτο τόνου.
Είχαμε όμως και την ατυχία μας, όταν του ζήτησα κάτι σε σαλάτα επέστρεψε με αυτό εδώ
guardian-4
Με μια επανάληψη όμως και απλοποιημένο το ερώτημα ήρθε και πάλι χαρωπός με προτάσεις. Ευγενικός ο sous-chef και με υπομονή, όχι να τα λέμε αυτά.
Ο Guardian υπόσχεται πως ο βοηθός μας θα αποκτήσει εμπειρία σιγά σιγά, πράγμα που είναι πάρα πολύ βολικό, καιρός είναι να μαγειρέψει και κανένας άλλος σε αυτό το σπίτι…
Ο sous-chef του Guardian λειτουργεί στο Facebook Messenger

You may also like

Leave a Comment