Αρχική » Στο δημοτικό σχολείο με smartphone

Στο δημοτικό σχολείο με smartphone

by nikos

Τα παιδιά στην Ελλάδα αποκτούν κινητό τηλέφωνο κυρίως από τη στιγμή που φτάνουν σε διψήφια ηλικία, σύμφωνα με την έρευνα της FocusBari που έχει ήδη αναφερθεί σε πολλά δημοσιεύματα στο ελληνικό Internet τις τελευταίες ημέρες.
Όμως υπάρχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό παιδιών, το 19% εξ αυτών για την ακρίβεια, που αποκτά κινητό σε μικρότερες ηλικίες, μάλιστα 9% έχει την πρώτη του συσκευή στα 8 του χρόνια. Για να το δούμε απλούστερα, 1 στα 5 παιδιά στην Ελλάδα αποκτά το πρώτο του κινητό κάπου μεταξύ Β’ και Δ’ Δημοτικού. Από εκεί και πέρα στο 23% βρίσκεται το ποσοστό των παιδιών που έπιασαν το πρώτο δικό τους κινητό στα χέρια τους όταν ήταν 10 ετών, ενώ τα παιδιά 11 ετών, εκείνα δηλαδή που ετοιμάζονται να τελειώσουν το Δημοτικό, είναι εκείνα που εμφανίζουν το υψηλότερο ποσοστό πρώτης απόκτησης (36%). Κάπου εκεί που αρχίζουν ίσως τα πρώτα δειλά ξεπορτίσματα στη γειτονιά ή σε -λίγο πολύ- ελεγχόμενους χώρους κάνει την εμφάνισή του και το πρώτο κινητό τηλέφωνο, φυσικά μιλάμε για smartphone αφού ο,τιδήποτε άλλο δεν θα περνούσε την κρησάρα ενός παιδιού.
[visualizer id=”2510″] 
Ωστόσο η έρευνα της FocusBari διαπιστώνει επίσης πως για την πρόσβαση στο Internet τα παιδιά προτιμούν τα tablets. Το 78% των παιδιών ηλικίας 5-12 ετών είναι χρήστες του διαδικτύου και το ποσοστό αυξάνεται στο 89% στην ομάδα 10-12 ετών, με προτιμώμενη συσκευή πρόσβασης το tablet (38%). Το smartphone είναι στη δεύτερη θέση (29%) και το laptop (μια συσκευή μάλλον δανεική από κάποιο γονιό) βρίσκεται τρίτο με 20%. Βέβαια αυτό προκαλεί ανησυχίες, προσπάθειες να καθησυχαστούν αυτές οι ανησυχίες και… επαναστατικές προσεγγίσεις.
Αν δεν συμβαίνει ήδη μπορεί να βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο που μαζί με την πρώτη ημέρα στο σχολείο ή το πρώτο δόντι που πήρε η αρμόδια νεράιδα, το πρώτο κινητό τηλέφωνο να αποκτήσει τη δική του θέση στο χρονολόγιο που καταγράφει πως (και πώς) μεγαλώνει ένα παιδί.
Διαβάστε περισσότερα: Focus on Tech Life – FocusBari 

You may also like

Leave a Comment