Αρχική » Στην έκθεση για τον Λεονάρντο

Στην έκθεση για τον Λεονάρντο

by nikos

Έχοντας καεί στον χυλό της έκθεσης του βαν Γκογκ φυσούσαμε το γιαούρτι της έκθεσης για τον Λεονάρντο, αδίκως όμως.

Η αλήθεια είναι πως ο χώρος, το πρώην αμαξοστάσιο των λεωφορείων στο Γκάζι, στο τέρμα της Ερμού, δεν σε προϊδεάζει για μια έκθεση αφιερωμένη σε έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους που πέρασαν από αυτό τον πλανήτη. Η αλήθεια, επίσης, είναι πως οι διοργανωτές έκαναν μια πολύ καλή παρέμβαση δημιουργώντας βασικά τέσσερις χώρους.

Εναν μεγάλο όπου εκτίθενται αντίγραφα από όλη την γκάμα της δημιουργίας του ντα Βίντσι, από πίνακες, μέχρι πτητικές μηχανές, όργανα αεροναυτιλίας, τροχαλίες, πολιορκητικές μηχανές και κατασκευές που αποτελούν πρόδρομοι των πολυβόλων και των αρμάτων μάχης.

Στα περισσότερα από αυτά βλέπεις μεν αλλά δεν αγγίζεις, ωστόσο η απαγόρευση δεν ισχύει για την περιοχή με τα αντίγραφα από τις ανυψωτικές συσκευές που είχε σχεδιάσει ο ντα Βίντσι. Εκεί μπορείς να παίξεις με τους μοχλούς και τις τροχαλίες για όση ώρα θέλεις.

Σε μια δεύτερη περιοχή μπορείς να παρακολουθήσεις την ανάλυση για τον Μυστικό Δείπνο που είχε ζωγραφίσει ο ντα Βίντσι, ενώ μια τρίτη και αρκετά μεγάλη περιοχή είναι αφιερωμένη σε μια πολυμεσική παραγωγή για τη ζωή και το έργο του ντα Βίντσι, στο πρότυπο της αντίστοιχης προβολής που υπήρχε στην έκθεση για τον βαν Γκογκ.

Τέλος, υπάρχει και η ενότητα που είναι αφιερωμένη στη Μόνα Λίζα, το διασημότερο ζωγραφικό έργο του Ιταλού δημιουργού.

Οι διοργανωτές αναφέρουν πως επιτρέπεται η είσοδος στα παιδιά ηλικίας άνω των τεσαάρων ετών. Το εισιτήριο είναι 15 ευρώ για τους ενήλικες και 12 ευρώ για τα παιδιά (με μικρή έκπτωση για τετραμελείς οικογένειες) και αυτό το κάνει ολίγον τι αλμυρό μεν αν και αξίζει τον κόπο.

Στους χώρους της έκθεσης δεν καταλαβαίνεις πώς περνά ο χρόνος και είναι εύκολο να ξεχαστείς. Να πάω; Να πας…

Περισσότερα: http://www.leonardodavinci.gr/

You may also like

Leave a Comment