Αρχική » Ρούχα που μεγαλώνουν με τα παιδιά

Ρούχα που μεγαλώνουν με τα παιδιά

by nikos

Τα παιδιά μεγαλώνουν, τα ρούχα όχι. Σίγουρα όχι;
Σχεδόν κάθε σεζόν βρίσκεσαι μπροστά σε μια ντουλάπα με ρούχα που έκαναν τη δουλειά τους αλλά τώρα, αν και πολλά από αυτά δεν έχουν φθορές, πρέπει να αντικατασταθούν διότι πολύ απλά δεν μπαίνουν.
Αν δεν υπάρχουν μικρότερα παιδιά στον περίγυρο οι λύσεις είναι είτε ανακύκλωση σε κάποιο κατάστημα ρούχων με σχετικό πρόγραμμα ή δωρεά σε ιδρύματα και φορείς. Τίποτε το μεμπτό βέβαια σε όλα αυτά, αλλά μήπως υπάρχει άλλη λύση;
Ο νεαρός Ryan Yasin έχει τελειώσει τις σπουδές του στην αεροναυπηγική αλλά χρησιμοποίησε τις γνώσεις του για να δημιουργήσει ένα υλικό που μεγαλώνει μαζί με το παιδί μέχρι να φτάσει τα τρία χρόνια.
Το υλικό είναι αδιάβροχο, πλένεται στο πλυντήριο και έχει ελαστικές ιδιότητες. Ο Yasin έχει σχεδιάσει γύρω στα 500 πρωτότυπα ρούχων και έχει φτιάξει την Petit Pli που θα αναλάβει την κατασκευή και διάθεση των ρούχων. Ο Yasin έλαβε ένα από τα βραβεία καινοτομίας James Dyson και λέει πως τα ρούχα θα είναι ανακυκλώσιμα και πως όλοι όσοι μετέχουν στην αλυσίδα παραγωγής θα λαμβάνουν δίκαιη αμοιβή. Ο ίδιος λέει σε συνέντευξή του στον Guardian πως η ιδέα του ήρθε από τα οριγκάμι και φυσικά δηλώνει ενθουσιασμένος που η ιδέα του συνάντησε τέτοια αποδοχή. Ισως θα ήταν μια καλή ιδέα να γνωριστεί με τις μοδίστρες της Νέας Υόρκης.
 
 

You may also like

Leave a Comment