Αρχική » Μάθε παιδί μου… bits και bytes

Μάθε παιδί μου… bits και bytes

by nikos

Φυσικά η δεύτερη ερώτηση είναι εντελώς άκυρη και έχει την αξία της συμβουλής που έλεγαν παλιά πως το παιδί πρέπει σώνει και καλκά να κλάψει, να πονέσει, να χτυπήσει, να δώσει / παίξει / φάει ξύλο. Δεν υπάρχει πρέπει υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μάθεις πτυχές αυτού του κόσμου και όσο και αν ξινίζεις τα μούτρα σου (ή ετοιμάζεσαι να τα ξινίσεις) τα ηλεκτρονικά μαραφέτια πάσης φύσεως είναι μέρος αυτού του κόσμου.
Καθώς, λοιπόν, στην ελληνική επικαιρότητα κυριαρχούν προβλήματα όπως πώς και αν και με ποιους όρους θα γίνεται το μάθημα των Θρησκευτικών και ποιοι είναι εκείνοι που έχουν λόγο στη διδασκαλία του ή ποια κεφάλαια της Ιστορίας έχουν μεγαλύτερη και ποια μικρότερη σημασία, ο υπόλοιπος κόσμος προχωράει με πιτσιρίκια να κρατάνε κολλητήρια στα χέρια, να γράφουν κώδικα ή να μαθαίνουν τις πολύ βασικές αρχές προγραμματισμού παίζοντας στο Scratch του MIT. Για το Khan Academy θα τα πούμε μια άλλη φορά.
Παρεμπιπτόντως στο ελληνικό σχολείο θεωρείται πολύ σημαντικό η διδασκαλία των Θρησκευτικών να ξεκινά στην Γ’ Δημοτικού με δύο ώρες εβδομαδιαίως αλλά οι “Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών” ξεπετιούνται με μία ώρα. Θα πείτε τώρα πως το μάθημα των ΤΠΕ ξεκινά από την Α’ Δημοτικού, αλλά στο φτωχό μυαλό του μπαμπά η μία ώρα για τους υπολογιστές δεν φτάνει ούτε για ζήτω ούτε, βέβαια, για… debugging.
Αν, λοιπόν, θέλεις το βλαστάρι σου να κάνει τα πρώτα του βήματα στη ρομποτική για παιδιά θα βγεις εκτός σχολικών τειχών. Πού όμως;
Στην Αθήνα:
Το CityLab στον Άλιμο  που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 5 ετών.
Το ITExperts στην Κηφισιά με προγράμματα για παιδιά ηλικίας 4 – 18 ετών
To Garage επίσης στην Κηφισιά και με προγράμματα για παιδιά από 5 έως 12 και βάλε ετών
Στη Θεσσαλονίκη:
Το πρότυπο κέντρο εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου
Στην Πάτρα
Το Robotica οργανώνει μαθήματα για παιδιά 7 – 15 ετών
Ξεχάσαμε κανένα; Προσθέστε στα σχόλια

You may also like

Leave a Comment