Αρχική » Πως το μωρό αλλάζει τα Σαββατοκύριακα σου (και τη ζωή σου)

Πως το μωρό αλλάζει τα Σαββατοκύριακα σου (και τη ζωή σου)

by nikos

Δεν θα σου πούμε ψέματα. Ούτε θα επιχειρήσουμε να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση. Καλό θα είναι να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι τα ξενύχτια με τους φίλους θα γίνονται ολοένα και σπανιότερα (μέχρι να καταργηθούν τελείως;) κι ότι θα προτιμάς να μείνεις στο σπίτι για να κοιμηθείς παρά να κάνεις κάτι άλλο.
Θα σου παρουσιάσουμε λοιπόν ωμά την αλήθεια, για το πόσο διαφορετικά θα είναι στο εξής τα Σαββατοκύριακα σου, μόνο και μόνο για να μη μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν ήξερες.

  1. Χουζούρεμα

Απλά δεν γίνεται. Ακόμη κι αν η σύζυγος αναλάβει να κάνει τα πάντα και τρέχει με το παραμικρό στο μωρό που κλαίει, κάποια στιγμή (από την ανοχή εκείνης εξαρτάται) θα πρέπει να συνδράμεις κι εσύ, ναι, πριν ανατείλει ο ήλιος. Κι όταν το μωρό μεγαλώσει λίγο, θα έρχεται στο κρεβάτι, όχι για να χουχουλιάσει μαζί σου, αλλά επειδή είναι το ιδανικό μέρος να κάνει τραμπολίνο.

  1. Καυγάδες με το έταιρο ήμισι

Θεωρητικά το να έχεις τον σύντροφο σου όλη μέρα στο σπίτι είναι σπουδαία υπόθεση. Στην πραγματικότητα είναι ενοχλητικό, ειδικά όταν σου χαλάει τη ρουτίνα.

  1. Ο καιρός παίζει ξαφνικά πολύ σημαντικό ρόλο

Οι καιρικές συνθήκες είναι ικανές να σου καταστρέψουν τα σχέδια για μια βόλτα στην παραλία/το πάρκο, άρα είσαι υποχρεωμένος να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει εφευρίσκοντας τρόπους να διασκεδάσεις μαζί με το παιδί στο σπίτι.

  1. Θα αρχίσεις να εκτιμάς τις παιδικές σειρές

Ειδικά τις ημέρες που νιώθεις πολύ κουρασμένος θα διαπιστώσεις πόσο μεγάλη εφεύρεση είναι η τηλεόραση και τα παιδικά κανάλια.

  1. Δημιουργικότητα με το ζόρι

Θες δεν θες κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει βάφοντας ένα κουκλόσπιτο, φτιάχνοντας μπισκότα, φουσκώνοντας το λάστιχο του ποδηλάτου.

  1. Θα αναζητήσεις τα όρια σου

Είναι όπως με την γνωστή διαφήμιση με τα λαγουδάκια. Όταν τα άλλα σταματούν εκείνο συνεχίζει. Όλη μέρα.

  1. Θα οργανωθείς

Έχοντας το Σάββατο για να ψωνίσεις, να βοηθήσεις στο συγύρισμα, να επισκεφθείς τα πεθερικά, να πας το παιδί στο πάρκο, αναπόφευκτα θα υποχρεωθείς να οργανώσεις το χρόνο σου όσο καλύτερα γίνεται.

  1. Τα ψώνια μπορούν να γίνουν εφιάλτης

Λίγο τα νευρικά ξεσπάσματα, λίγο τα «θέλω σοκολάτα», «θέλω πιπί μου», η λίστα με τα ψώνια, ο παππούλης που ζητά τη σειρά σου στο ταμείο, θα δοκιμάσουν την υπομονή σου.
 
Μη ξεχνάς όμως ότι η δημιουργία οικογένειας μπορεί να γεννά περισσότερα άγχη, όμως κανείς δεν μπορεί να σε αποζημιώσει καλύτερα για αυτό που προσφέρεις κάθε μέρα.
 

You may also like

Leave a Comment