Αρχική » Πρόστιμο για το αργοπορημένο πρωινό ξύπνημα

Πρόστιμο για το αργοπορημένο πρωινό ξύπνημα

by nikos

Ελπίζουμε η ιδέα να μην έρθει προς τα εδώ. Σύμφωνα με τους Sunday Times, σχολικά συμβούλια σε Αγγλία και Ουαλία προειδοποιούν τους γονείς πως θα τους επιβάλεται πρόστιμο 60 λιρών ανά γονιό (δηλαδή 120 λίρες το ζευγάρι) εάν το βλαστάρι τους καθυστερεί να φτάσει στο σχολείο.
Μάλιστα, η κύρωση δεν είναι κάτι νέο, ορισμένα σχολεία στην Αγγλία επιβάλουν τέτοιου είδους πρόστιμα ήδη από το 2015.
Εάν το πρόστιμο πληρωθεί εντός ορισμένων ημερών θα προβλέπεται έκπτωση 50% (ότι δηλαδή συμβαίνει σε εμάς με τα πρόστιμα του ΚΟΚ), ενώ αν παραμείνει απλήρωτο μετά από αυτό το χρονικό διάστημα οι γονείς θα απειλούνται ακόμα και με ποινική δίωξη όπου θα αντιμετωπίζουν ποινές που περιλαμβάνουν κοινωνική εργασία και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τις 1.000 λίρες.
Η δήμευση περιουσίας, η διαπόμπευση και η εξορία δεν περιλαμβάνονται στις πιθανές κυρώσεις,παραδόξως…
Το πρόστιμο θα επιβάλεται στις περιπτώσεις μαθητών που καθυστερούν συχνά (ενδεχομένως δηλαδή σφηνώνουν κάτω από το πάπλωμα του κρεβατιού και απεγκλωβίζονται μετά δυσκολίας), δηλαδή δεν αφορά τις περιστασιακές απουσίες. Οι διευθυντές των σχολείων μπορούν να προχωρούν στην επιβολή προστίμων σε βάρος των γονιών, βάσει νόμων που θεσπίστηκαν το 2003. Το υπουργείο Παιδείας της χώρας υποστηρίζει πως οι μαθητές τηρούν το ωράριο και δεν καθυστερούν το πρωί αναπτύσσουν, λέει, δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον κατά την αναζήτηση εργασίας.
Διάβασε περισσότερα από την Telegraph

You may also like

Leave a Comment