Αρχική » Προγράμματα για παιδιά από το Μουσείο της Ακρόπολης

Προγράμματα για παιδιά από το Μουσείο της Ακρόπολης

by nikos

Tο σχολείο τελείωσε και ήρθε η ώρα για παιχνίδι. Το Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιεί καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά 7-12 ετών το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Τα παιδιά μετατρέπονται σε εξερευνητές, παίζουν, κάνουν χειροτεχνίες και κερδίζουν έπαθλα.

Το πρόγραμμα του Μουσείου της Ακρόπολης για τα παιδιά έχει ως εξής:

Τρίτη 1 και Τρίτη 8 Ιουλίου (11πμ με 1μμ)
Παίζουμε αρχαία παιχνίδια; Τα παιδιά θα παίξουν παιχνίδια με τα οποία έπαιζαν και τα παιδιά στα αρχαία χρόνια, όπως αστράγαλοι, ίυγγα, σβούρα. Θα κατασκευάσουν, επίσης, με πηλό δικά τους  παιχνίδια και θα συναγωνιστούν σε ομαδικά και επιτραπέζια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει άφθονο παιχνίδι με αντίγραφα παιχνιδιών, αλλά και εργαστήριο χειροτεχνίας με πηλό και ζωγραφική.

Τετάρτη 2 Ιουλίου και Τετάρτη 9 Ιουλίου (11πμ με 1μμ)
Ναοί: Τα σπίτια των θεών:
  Γίνε ένας αρχαίος τεχνίτης, εμπνεύσου από τα εκθέματα του Μουσείου και ξαναζωντάνεψε τους ναούς με χρώματα και πολλά ακόμα υλικά στο εργαστήριο χειροτεχνίας. Το πρόγραμμα βασίζεται σε μακέτες και αναπαραστάσεις των μνημείων της Ακρόπολης που βρίσκονται μέσα στο Μουσείο. Περιλαμβάνει εικαστικό εργαστήριο με ζωγραφική, κολάζ καθώς και παιχνίδια σύνθεσης ναών με σφραγίδες και μαγνήτες. 

Πέμπτη 3 Ιουλίου και Πέμπτη 10 Ιουλίου (11πμ. με 1 μμ)
Ελιά: Το δώρο μιας θεάς…
: Το πρόγραμμα βασίζεται σε εκθέματα του Μουσείου σχετικά με τους μύθους γύρω από την ελιά και τη χρήση του λαδιού. Περιλαμβάνει εικαστικό εργαστήριο με θέμα τους αγώνες των Παναθηναίων και τα βραβεία τους.

Για τη συμμετοχή απαιτείται προμήθεια ειδικού εισιτηρίου την ίδια ημέρα (συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ για κάθε παιδί). Δεν γίνονται τηλεφωνικές κρατήσεις. Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 παιδιά. Δεν είναι απαραίτητη η συνοδεία γονέα. 

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης. 

Οι κυριακάτικες ομαδικές δραστηριότητες για παιδιά και γονείς θα συνεχιστούν έως την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014.
Δείτε περισσότερα στο site του Μουσείου της Ακρόπολης
 

You may also like

Leave a Comment