Αρχική » Πού να πάμε για παγωτό;

Πού να πάμε για παγωτό;

by nikos

Στα παγωτά λέμε γενικά «ναι», πόσο μάλλον αν λείπουν από αυτά οι χρωστικές ουσίες, τα συντηρητικά, η υπερβολική ζάχαρη και είναι χειροποίητα και φτιαγμένα από αγνά υλικά.
Υπάρχουν και τα λεγόμενα βιολογικά παγωτά, που κυκλοφορούν από διάφορες ελληνικές εταιρίες όπως η Kayak, τα παγωτά του Αγροκτήματος Βελεστίνου, ενώ η Οικογένεια Γεώργα παράγει αρωματικές γρανίτες και παγωτά πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας. Επίσης κυκλοφορούν παγωτά και με ξένη ετικέτα όπως τα Naturattiva,  τα Frozib, τα Green & Blacks, τα Chisolfi και τα Loverendale, τα οποία θα βρείτε σε επιλεγμένα σουπερ μάρκετ ή σε καταστήματα πώλησης βιολογικών προϊόντων.
Υπάρχουν φυσικά και τα χειροποίητα παγωτά που μπορείτε να βρείτε σε ζαχαροπλαστεία κατευθείαν από το εργαστήριο τους, στο χωνάκι σας.
Στο Παγκράτι υπάρχει μια ιταλική gelateria που διαθέτει τα πάντα, μέχρι και παγωτό με 0% λιπαρά και πολλές φρουτένιες γεύσεις. Balletti Sweet Italian Flavour Gelateria, Υμηττού 122.
Στο Μοναστηράκι, στην Αγ. Φιλιππου 14, στην gelateria Cremeria Vienna μπορείτε να απολαύσετε γρανίτες και κλασσικές γεύσεις σε χωνάκια που φτιάχνουν οι ίδιοι.
Στην Καισαριανή θα χαρείτε με το φεστιβάλ σοκολάτας (800 διαφορετικά είδη από Βέλγιο, Ιταλία και Γαλλία) και βιολογικές βάφλες.  Στην Εθνικής Αντιστάσεως στο 214.
Στη λεωφόρο Ποσειδώνος 17, στη Βουλιαγμένη, μπορείτε να απολαύσετε πάνω από 30 γεύσεις σπιτικού παγωτού με κρέμα ζαχαροπλαστικής-καραμέλα βουτύρου και σοκολατένιους ξηρούς καρπούς. Οι βάφλες και τα χωνάκια είναι φρεσκοψημένα.
Οι διατροφολόγοι λένε ότι τα παγωτά περιέχουν πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία κι ότι μπορούμε να δίνουμε παγωτά στα παιδιά μας με μέτρο, δηλαδή όχι πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα. Το αν θα τους ακούσουμε όμως είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα.

You may also like

Leave a Comment