Αρχική » Πετάλι για 3.000 χιλιόμετρα και για καλό σκοπό

Πετάλι για 3.000 χιλιόμετρα και για καλό σκοπό

by nikos

 
Η Αμπιγκέιλ και ο αδερφός της περνούσαν τις διακοπές τους όταν βρέθηκαν και οι δύο να επιπλέουν αναίσθητοι στην πισίνα του ξενοδοχείου τους. Οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να επαναφέρουν την Αμπιγκέιλ, που τέσσερα χρόνια νωρίτερα και σε ηλικία 16 ετών είχε εγγραφεί στο μητρώο των δωρητών οργάνων. Η καρδιά της μεταμοσχεύθηκε σε έναν 21χρονο από τη Λουιζιάνα, ενώ λήπτες άλλων οργάνων της έγιναν άλλοι τρεις άνθρωποι.
Πριν από περίπου έναν μήνα, στις 22 Μαϊου, ο Μπιλ Κόνερ, ανέβηκε στο ποδήλατό του και πήγε να βρει τον λήπτη της καρδιάς της κόρης του, μόνο και μόνο για να ακούσει τον χτύπο της καρδιάς της και, παράλληλα, να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη δωρεά οργάνων.
Η συνάντηση έγινε αφού πρώτα ο Κόνερ χρειάστηκε να διανύσει μια απόσταση 2.200 χιλιομέτρων και τις στιγμές κατέγραψε το CBS. Όμως η Λουιζιάνα δεν ήταν ο τελικός προορισμός του ταξιδιού. Ο Κόνερ έχει σκοπό να φτάσει μέχρι τη Φλόριντα και το νοσοκομείο όπου έγινε η λήψη των οργάνων. Στο τέλος, θα έχει διανύσει μια απόσταση μεγαλύτερη των 3.500 χιλιομέτρων και έχει ανοίξει μια καμπάνια στο GoFundMe όπου ζητάει χρηματοδότηση από όποιον μπορεί να δώσει τον οβολό του.
Ο ίδιος λέει πως το ταξίδι του έχει ως σκοπό να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να γίνουν δωρητές οργάνων. Ας μη γινόμαστε εγωιστές και να θάβουμε (ή καίμε) κάτι που μπορεί να είναι θησαυρός για έναν άλλο άνθρωπο.
Μιας και το έφερε η κουβέντα, η σελίδα του δικού μας Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων είναι αυτή εδώ και εδώ είναι διαθέσιμες οι πληροφορίες για όσους θέλουν να γίνουν δωρητές μυελού.

You may also like

Leave a Comment