Αρχική » Πετάει, πετάει το καλαμάκι!

Πετάει, πετάει το καλαμάκι!

by nikos

Ανήκουμε σε εκείνη τη γενιά που το πολύ να έφτιαχνε “κρίκους” ενώνοντας τις άκρες από τα καλαμάκια ή τα τύλιγε ζητώντας από κάποιον να τα χτυπήσει στη μέση για να απελευθερωθεί ο παγιδευμένος αέρας παράγοντας το γνωστό “κλατς”. Αλλά με ένα καλαμάκι μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα.
Επί τροχάδην:
Χρειαζόμαστε 1 καλαμάκι, 1 σελίδα Α4, κοπίδι ή μαχαίρι, σιλοτέιπ.
Παίρνεις τη σελίδα και κόβεις κατά πλάτος δυο λωρίδες. Κάθε λωρίδα καλό είναι να έχει πλάτος γύρω στα 3 εκατοστά, αν έχεις χάρακα ακόμα καλύτερα, αλλά δεν χρειάζεται μεγάλη ακρίβεια.
Κρατάς τη μία λωρίδα ως έχει, την άλλη τη διπλώνεις στη μέση και την κόβεις, τώρα έχεις μια λωρίδα μεγάλη και μία μικρή (τη δεύτερη μικρή την αφήνεις στην άκρη, αχρείαστη να είναι).
Ενώνεις τις δύο άκρες καθεμιάς από τις δυο λωρίδες με το σιλοτέιπ. Τώρα πρέπει να έχεις δύο χάρτινους κύκλους, έναν μεγάλο και έναν μικρό.
Ξαναπαίρνεις το σιλοτέιπ και κολλάς τον ένα κύκλο στη μια άκρη από το καλαμάκι και τον άλλο στην άλλη πλευρά (με το καλαμάκι στην εσωτερική πλευρά των δύο κύκλων).
Συγχαρητήρια το αεροπλανάκι σας είναι έτοιμο. Η “πίσω” πλευρά είναι αυτή με τον μεγάλο χάρτινο κύκλο. Θα σε εκπλήξει πόσο μακριά μπορεί να πάει.
Extra tip: Αν το καλαμάκι δεν είναι από τα μονοκόμματα αλλά μπορεί να “σπάσει” η μια του πλευρά, οι πτήσεις μπορεί να γίνουν πιο απρόβλεπτες (άρα και πιο αστείες)
Για αναλυτικά βήματα κατασκευής εδώ, μη σας μπερδέψουν οι ίντσες και τα προτεινόμενα μήκη.

You may also like

Leave a Comment