Αρχική » Πάμε στην Ακρόπολη…

Πάμε στην Ακρόπολη…

by nikos

Ωραία, έχετε δει τον Παρθενώνα από μακριά, καιρός να τον δείτε από κοντά.
Τα καλά νέα: Οποιος είναι κάτω των 18 ετών δεν πληρώνει εισιτήριο. [Επίσης: Υπάρχουν ημέρες δωρεάν εισόδου, π.χ. οι Κυριακές από 1η Νοεμβρίου μέχρι 31 Μαρτίου περισσότερα εδώ (h/t Vilelmini, μέσω Facebook)]
Τα κακά νέα: Αν είσαι άνω των 18 ετών, θα πληρώσεις 12 ευρώ και μην γκρινιάζεις καθόλου. Η Sagrada Familia στη Βαρκελόνη είναι μόλις 100 ετών, είναι ακόμα υπό κατασκευή και το φθηνότερο εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ και μην πεις πως η σύγκριση είναι αδόκιμη, δεν είναι…
Η διαδρομή από τον σταθμό του μετρό της Ακρόπολης μέχρι τα εκδοτήρια είναι εξαιρετική, με πλανόδιους πωλητές και μουσικούς και μόνη ουσιαστική παραφωνία τα τροχοφόρα “τρενάκια” που θεωρούνται απαραίτητα σε έναν πεζόδρομο, στην πραγματικότητα ούτε οι αρχαίοι ούτε οι σύγχρονοι θεοί γνωρίζουν τον ακριβή λόγο.
Ωραία, άντε και έφτασες, άντε και πλήρωσες, άντε και ανεβαίνετε (προσεκτικά) για τα Προπύλαια.
Πριν προχωρήσεις, μία σημαντική παρατήρηση. Οι εργασίες αποκατάστασης στον Ιερό Βράχο βρίσκονται σε εξέλιξη, άρα θα δείτε γερανούς και συναφή εργαλεία, καθώς και τμήματα από τους κίονες του Παρθενώνα που έχουν αποκατασταθεί.
Καλά τα λες, θα πεις, αλλά αν έκανα κοπάνα από το μάθημα της Ιστορίας;
Χαιρόμαστε που ρώτησες και επειδή δεν υπάρχει λόγος να αραδιάζουμε κατεβατά, ορίστε μερικές βοήθειες.
Η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) έχει ένα ωραίο site που μπορείς να το επισκεφθείς για να πάρεις μια πολύ καλή ιδέα για τα μνημεία του Ιερού Βράχου και τις εργασίες συντήρησης. Επειδή, όμως, μπορεί να μην τα θυμάσαι όλα, στο site θα βρεις και το Αποθετήριο Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Ακρόπολη με ένα ωραιότατο pdf που είτε το κατεβάζεις σε smartphone ή tablet ή το τυπώνεις.
Φυσικά όλο αυτό μπορείς να το συνδυάσεις και με επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης (στο νέο, το παλιό είναι ούτως ή άλλως στον Βράχο) με ειδικά προγράμματα για παιδιά τις Κυριακές.
 
Photo: ΥΣΜΑ

You may also like

Leave a Comment