Αρχική » Ο Σνούπι ξαναπηγαίνει στο Διάστημα

Ο Σνούπι ξαναπηγαίνει στο Διάστημα

by nikos

Η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος και η Peanuts Worldwide ανακοίνωσαν την περασμένη Τρίτη ότι κατέληξαν σε μία συμφωνία συνεργασίας βάσει της οποίας η πρώτη θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον Σνούπι και τους υπόλοιπους χαρακτήρες που είχε σχεδιάσει ο Charles M. Schulz για την προβολή των διαστημικών αποστολών. ΝΑΣΑ και Peanuts θα συνεργαστούν επίσης σε STEM δραστηριότητες, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την πρώτη φορά που οι δύο πλευρές βρέθηκαν μαζί επειδή το έλεγε ο λόγος.

Μάιος 1969: Ο επικεφαλής της αποστολής Απόλλων 10 Tom Stafford χαιρετά τον Σνούπι που κρατά η Jamye Flowers (Coplin), γραμματέας του αστροναύτη Gordon Cooper. Credits: NASA

Μάιος 1969: Ο επικεφαλής της αποστολής Απόλλων 10 Tom Stafford χαιρετά τον Σνούπι που κρατά η Jamye Flowers (Coplin), γραμματέας του αστροναύτη Gordon Cooper.
Credits: NASA


Όλα άρχισαν τον Μάιο του 1969 όταν η αποστολή Απόλλων 10 αποτέλεσε τη γενική δοκιμή για την επόμενη αποστολή, την Απόλλων 11 και την προσεδάφισή της στη Σελήνη. Στο πλαίσιο της διαδικασίας, μια διαστημική κάψουλα θα “έριχνε μια ματιά” (snoop around στα αγγλικά) στην περιοχή της Σελήνης όπου είχε επιλεγεί για την προσεδάφιση και εξαιτίας της παρήχησης του “snoop” ονομάστηκε Σνούπι.
Αντίστοιχα, το διαστημόπλοιο που θα μετέφερε την κάψουλα και το πλήρωμα της αποστολής Απόλλων 10 πήρε το όνομα του Τσάρλι Μπράουν, του ιδιοκτήτη του ασπρόμαυρου σκύλου. Η αποστολή, όπως βεβαίως όλοι γνωρίζουμε, στέφθηκε με επιτυχία.
Έκτοτε η ΝΑΣΑ έχει καθιερώσει το βραβείο του Ασημένιου Σνούπι που απονέμεται σε αστροναύτες, προσωπικό και εξωτερικούς συνεργάτες για τον εξέχοντα ρόλο τους στην επιτυχία και την ασφάλεια των διαστημικών αποστολών.
Οι λεπτομέρειες της νέας συνεργασίας θα ανακοινωθούν στην Comic-Con στο Σαν Ντιέγκο στις 19 Ιουλίου.

You may also like

Leave a Comment