Αρχική » Όσο εσύ…

Όσο εσύ…

by nikos

… (νομίζεις πως νομίζω πως) κοιμάσαι
Ξέρω πως στην τελευταία μας “καληνύχτα” πριν από δέκα λεπτά γύρισες πλευρό και έκλεισες βιαστικά τα μάτια. Οπως και ξέρω πως μόλις βγήκα από το δωμάτιο σηκώθηκες και άρχισες να κάνεις χορευτικά πάνω στο κρεβάτι σου.
Το ήξερα προτού έρθω νυχοπατώντας να το επιβεβαιώσω (εννοείται πως επιβεβαιώθηκα).
… με ξαναρωτούσες το ίδιο πράγμα για 15η φορά τον τελευταίο μήνα
Ξέρω πως ξέρεις ακριβώς τι θα σου πω και ακριβώς με ποια σειρά, συμπεριλαμβανομένων των δύσκολων, πολυσύλλαβων λέξεων. Και αν κάνω το λάθος και κόψω κάτι από την απάντηση θα με διορθώσεις διότι, φυσικά, δεν το λέω σωστά…
… μου έλεγες πως φοβάσαι
Σου απαντούσα πως τον φόβο τον διώχνεις φυσώντας δυνατά με το στόμα. Μέχρι που εκεί που ξεφυσούσες με γέμισες κάποια στιγμή σάλια και ξελιγωθήκαμε στα γέλια. Και μετά σταμάτησες να φοβάσαι.
… ξεκρεμούσες ρούχα από την ντουλάπα για να αποφασίσεις τι θα φορέσεις στο σχολείο
Περίμενα να αποφασίσεις με τον καφέ μου στα χέρια. Βέβαια όποιος σε είδε εκείνη την ημέρα στον δρόμο θα νόμισε πως σε έντυσα βιαστικά γιατί μάλλον έπιασε φωτιά το σπίτι και χρειάστηκε να φύγουμε πάρα πάρα πολύ γρήγορα.
… έκλαιγες στον ύπνο σου μάλλον βλέποντας εκείνο το “κάτι” που σε κάνει να βλέπεις κακά όνειρα
Οργάνωσα ένα τσούρμο από μικρούς ονειροφτιάχτες και τους έβαλα στο κεφαλάρι  σου σε ετοιμότητα. Το πρωί με κοίταξες λέγοντάς μου με βεβαιότητα πως κοιμήθηκες άψογα. Αφησα όλα τα μπισκότα για τους ονειροφτιάχτες πάντως.
… μεγαλώνεις
Ξέρω πως αν πούμε πως είσαι σε μια κούνια αυτή όλο μεγαλώνει και όλο ξεμακραίνεις και πως όταν επιστρέφεις είναι μόνο για να φύγεις ακόμα πιο μακριά, ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο ψηλά. Και πως, να πάνε όλα καλά, οι επιστροφές σου θα είναι πιο αραιές και πιο σύντομες.  Φυσικά και τότε θα μου λες αυτό που μου λες σήμερα, “είναι εντάξει μπαμπά μην ανησυχείς” όταν ο κεσές αγναντεύει από το τραπέζι το γιαούρτι στο πάτωμα και εσύ τρέχεις με μία χαρτοπετσέτα να μαζέψεις τη ζημιά. Κάτι μου λέει πως αυτό το “είναι εντάξει μπαμπά μην ανησυχείς” θα το ακούσω πολλές φορές στον καιρό που θα έρθει…
Πάμε βόλτα και σήμερα θα κεράσω εγώ… Γιορτάζω λέει…
Photo credit: Flickr / Peter Gagilas
 
 

You may also like

Leave a Comment