Αρχική » Οκτώ πράγματα που απαγορεύονται στην Αμερική (και δεν είναι όπλα)

Οκτώ πράγματα που απαγορεύονται στην Αμερική (και δεν είναι όπλα)

by nikos

Είναι γνωστό πως τα όπλα να επιτρέπονται δια νόμου στις ΗΠΑ και μάλιστα με τον πλέον πλημμελή έλεγχο. Μάλιστα η είδηση ότι ένα 9χρονο κορίτσι πυροβόλησε και σκότωσε – κατά λάθος – τον εκπαιδευτή της μπορεί να σόκαρε στιγμιαία τον εκπληκτικό αυτό λαό, όμως κανένα αυτί δεν ίδρωσε για την ουσία της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας. Σε αυτή τη χώρα λοιπόν, υπάρχουν αναρίθμητα πράγματα που απαγορεύονται. Παρακάτω μερικά από αυτά.
kinder
 
Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος απολαμβάνει τη σοκολατένια γεύση των αυγών Kinder, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων τα έχει απαγορεύσει λόγω του κινδύνου πνιγμού από τα μικρά κομμάτια παιχνιδιών που περιέχει.
haggis
Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων έχει απαγορεύσει την εισαγωγή του Haggis, ενός παραδοσιακού σκωτσέζικου πατέ από εντόσθια προβάτου.
Fishermen transport a load of harvested
Τα πτερύγια καρχαρία, μια παραδοσιακή κινέζικη λιχουδιά, απαγορεύτηκαν στην Καλιφόρνια το 2011. Ωστόσο ο ακρωτηριασμός καρχαριών συνεχίζεται ενώ οι καρχαρίες πετάγονται πίσω στη θάλασσα όπου είναι καταδικασμένοι με πνιγμό, λόγω της αδυναμίας τους να κινηθούν.
Nigella
Η πολύ γνωστή βρετανίδα τηλεοπτική μαγείρισσα απαγορεύεται να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, από τον περασμένο Απρίλιο, όταν ομολόγησε τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.
sin city
Αυτή η αφίσα της ταινίας Sin City 2 με την Eva Green έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ επειδή είναι πολύ προκλητική.
dictionaries
Η 10η έκδοση του λεξικού Merriam-Webster έχει αποσυρθεί από τις σχολικές αίθουσες της Καλιφόρνιας, από το 2010, έπειτα από αίτημα γονέα λόγω του αναλυτικού ορισμού για τον όρο «στοματικό σεξ».
bingo
Στη Βόρεια Καρολίνα, το παιχνίδι bingo δεν επιτρέπεται να διαρκεί πάνω από πέντε ώρες.
ice
Το υπουργείο Εξωτερικών έχει απαγορεύσει στους διπλωμάτες του να δεχτούν την πρόκληση του Ice Bucket, για την υποστήριξη της έρευνας για την ασθένεια ALS.
Πηγή: Independent 

You may also like

Leave a Comment