Αρχική » Οι στροφές του δρόμου

Οι στροφές του δρόμου

by nikos

 Ήθελε να τα παρατήσει όλα και να ζήσει μαζί της, εκείνη κιόλας τη στιγμή. Της γκάρηξε παθιασμένα πως την αγαπάει αλλά εκείνη ούτε μια ματιά δεν του’ριξε. Συνέχισε τον δρόμο της, κουνώντας πέρα δώθε την ουρά της. Ο γάιδαρος όμως δεν τα παράτησε. Αρχισε να πηγαίνει ξωπίσω της και να της γκαρίζει όλο και πιο δυνατά την αγάπη του.

Ετσι περνούσε η μέρα, είχε πια μεσημεριάσει. Η γαϊδουρίτσα μπροστά, ο γαϊδαράκος πίσω. Σε μια στιγμή περνάνε μπροστά από ένα συνεργείο με μια μπουλντόζα και έναν οδοστρωτήρα. Ηταν οι εργάτες που άνοιγαν τον δρόμο που περνάμε τώρα και είχαν κολλήσει μπροστά σε έναν τεράστιο βράχο. Οι μισοί έλεγαν να τον ανατινάξουν με δυναμίτη και οι άλλοι μισοί να βάλουν λοστούς και να φέρουν μια πιο μεγάλη μπουλντόζα για να τον μετακινήσουν. Η γαϊδουρίτσα με τον γάιδαρο πάντα από πίσω της να γκαρίζει απελπισμένος τον έρωτά του, πέρασαν μπροστά από τους εργάτες και γύρω από τον βράχο. Κοιτάχτηκαν οι εργάτες μεταξύ τους. “Δεν μπορεί, για να πηγαίνουν από εδώ τα ζώα κάτι θα ξέρουν” είπαν.

Έβαλαν μπροστά τις μηχανές, πέρασαν και αυτοί γύρω από τον βράχο.

Μπροστά η γαϊδούρα, πίσω ο γαϊδαράκος, πιο πίσω η μπουλντόζα με τους εργάτες να στρώνουν τον δρόμο και στο τέλος ο οδοστρωτήρας να τον ισιώνει.

Πήγαινε δεξιά η γαϊδουρίτσα; Δεξιά πήγαινε και ο γαϊδαράκος, δεξιά πήγαιναν και οι εργάτες που έφτιαχναν τον δρόμο, ε, δεξιά πήγαινε και ο δρόμος.

Πήγαινε αριστερά η γαϊδουρίτσα; Ολοι από πίσω της πήγαιναν αριστερά. Μαζί και ο δρόμος βέβαια.

Ετσι, αγάπη μου, φτιάχτηκε αυτός ο δρόμος που είναι γεμάτος στροφές.

Αυτό το πράγμα συνεχίστηκε μέχρι που η γαϊδουρίτσα έφτασε στη θάλασσα. Εκεί οι εργάτες σταμάτησαν, αφού η δουλειά τους να ανοίξουν τον δρόμο μέχρι την παραλία είχε πια τελειώσει και έτσι γύρισαν σπίτια τους.

Στην παραλία ο γάιδαρος πήγε και βρήκε το πιο όμορφο, το πιο μεγάλο γαϊδουράγκαθο και το πρόσφερε στη γαϊδουρίτσα. Εκείνη, πολύ συγκινημένη αλλά και κολακευμένη είπε, επιτέλους, το μεγάλο “ναι” και παντρεύτηκε τον πεισματάρη αλλά ακούραστο γάιδαρο.

Τι έγινε μετά;
Μετά μετακόμισαν στην Σαντορίνη. Εκαναν και δυο γαϊδουράκια. Ανοιξαν ένα μαγαζί και κουβαλάνε τουρίστες από το λιμάνι πάνω στην πόλη του νησιού.

Photo credit: Flickr

You may also like

Leave a Comment