Αρχική » Οι μαλωμένοι γονείς και τα χαρτομάντηλα

Οι μαλωμένοι γονείς και τα χαρτομάντηλα

by nikos

Μπορεί η σχέση μεταξύ των γονιών να επηρεάσει την υγεία του παιδιού τους μακροπρόθεσμα σε βαθμό που να το κάνει πιο επιρρεπές σε κάτι απλό όπως το κοινό κρυολόγημα; Η απάντηση που δίνει ο Michael L.M. Murphy από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon είναι καταφατική.
Σύμφωνα με την έρευνά του, τα παιδιά γονιών που έχουν χωρίσει και δεν διατηρούν επικοινωνία -η έμφαση εδώ δεν δίνεται στο θέμα του διαζυγίου όσο στην έλλειψη επικοινωνίας που είναι ένα κλασικό απόνερο του χωρισμού- είναι πιο πιθανό να πέφτουν θύμα του κοινού κρυολογήματος στην ενήλική ζωή τους. Οταν λέμε ενήλικη ζωή εννοούμε 20 ή και 40 χρόνια μετά την αποξένωση μεταξύ των γονιών, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα.
Οι επιστήμονες συγκέντρωσαν 201 άτομα, άνδρες και γυναίκες, μπήκαν σε καραντίνα για 6 ημέρες και μετά τους χορηγήθηκε ένας “ελαφρύς” ιός προκειμένου να τους εκδηλωθούν συμπτώματα αντίστοιχα με εκείνα του κρυολογήματος. Οι ενήλικες των οποίων οι γονείς είχαν χωρίσει και δεν διατηρούσαν μεταξύ τους επικοινωνία ήταν τρεις φορές πιθανότερο να κρυολογήσουν σε σχέση με τους άλλους.
Παράξενη έρευνα…
 

You may also like

Leave a Comment