Αρχική » Να πάμε στη συναυλία της Lady Gaga;

Να πάμε στη συναυλία της Lady Gaga;

by nikos

Τώρα, τι να απαντήσει κανείς;
Αν η ιδέα είναι δική σας καλύτερα να ρωτήσετε και τα παιδιά σας. Θέλουν να πάνε; Αν όχι, τότε καλύτερα να πάτε μόνοι σας ή με τους φίλους σας. Δεν είναι ανάγκη να τα τραβολογάτε κάπου που δεν σας έχουν ζητήσει να πάνε μόνο και μόνο επειδή θέλετε να πάτε εσείς και δεν ξέρετε που να τα αφήσετε.
Αν πάλι θέλουν να πάνε θα σας έχουν ήδη ρωτήσει από τον Χειμώνα, όταν μάθαμε ότι η Lady έρχεται στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο. Εδώ ισχύει το αντίστροφο: αν δεν θέλετε εσείς να πάτε, πείτε όχι.
Σας έχω μπερδέψει λίγο, ε;
Κι όμως, τα πράγματα είναι πολύ απλά (και πάντα έτσι θα πρέπει να είναι στη σχέση μας με τα παιδιά): Πάμε ΟΠΟΥ θέλουμε να πάμε ΚΑΙ εμείς ΚΑΙ τα παιδιά. Κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν να κάνει κάτι που δεν του αρέσει κι αυτό θα πρέπει να είναι παιδαγωγικός κανόνας!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις συναυλίες λέμε “ναι”! Είναι από τα θεάματα -μαζί με το θέατρο και τον κινηματογράφο- που αξίζει τον κόπο να παρακολουθούν τα παιδιά μας ιδιαίτερα αν αγαπούν τη μουσική.
Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να μπορούν να πάνε μαζί μας σε μία συναυλία;
Καλή ερώτηση!
Είναι, λοιπόν, η ηλικία που έχουν πάψει να βαριούνται κάτι, όσο ενδιαφέρον κι αν είναι, μέσα στο πρώτο τέταρτο. Μπορούν δηλαδή πλέον να δουν μια ολόκληρη ταινία ή ένα θεατρικό έργο χωρίς να τρέχουν στο διάδρομο, να θέλουν να πάνε στην τουαλέτα κάθε τρεις και λίγο, να ενοχλούν τον υπόλοιπο κόσμο. Κι αυτή είναι συνήθως η ηλικία μετά τα 9-10 χρόνια, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε απόλυτοι. Για μια συναυλία που θα έχει την ταλαιπωρία του περπατήματος από εκεί που θα παρκάρετε μέχρι τον συναυλιακό χώρο, την ουρά, την ορθοστασία και την αναμονή μέχρι την έναρξή της, καλό θα ήταν να προσθέσετε ένα-δύο χρόνια ακόμη.Για μεγάλους χώρους και μεγάλες συναυλίες όπως αυτή της Lady Gaga στο Ολυμπιακό Στάδιο, προσωπικά θα πρότεινα, τα παιδιά να είναι πάνω από 13-14 ετών.
Για ποια πράγματα πρέπει να φροντίσουμε πηγαίνοντας με τα παιδιά μας σε μία μεγάλη συναυλία; Ιδού ένας εμπειρικός οδηγός:
1. Να έχουμε βγάλει εγκαίρως εισιτήρια για να μην περιμένουμε ώρες σε μία ώρα με την πιθανότητα μάλιστα να μην βρούμε και να απογοητευτούμε κι εμείς κι αυτά.
2. Να επιλέξουμε ένα χώρο απ’ όπου θα μπορούν να βλέπουν τη σκηνή και όχι τις πλάτες και τα κεφάλια χιλιάδων ενηλίκων μπροστά τους. Οι κερκίδες είναι ιδανική λύση. Από το απέναντι “πέταλο” ίσως είναι λίγο μακριά. Οι πλαϊνές κερκίδες, στη μέση και όχι πολύ ψηλά είναι ιδανικές. Με τίποτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με την καμία όμως!
3. Παγουράκι με κρύο νερό για ΟΛΟΥΣ! Αναψυκτικό επίσης απαραίτητο, όπως και κάποιο σνακ (προτείνω πασατέμπο ή άλλους ξηρούς καρπούς).
4. Πάμε νωρίς! Περιμένουμε λίγο περισσότερο αλλά δεν στριμωχνόμαστε στις πύλες εισόδου. Θα περάσουν ωραία ακούγοντας μουσική και βλέποντας την προετοιμασία της σκηνής.
5. ΒΑΣΙΚΟ: Σχέδιο για την περίπτωση που χαθεί κάποιος: Μπαίνοντας στον συναυλιακό χώρο προσανατολίζεστε καλά και εντοπίζετε σημεία που είναι ΠΟΛΥ χαρακτηριστικά. Ενα μπαρ, μια κολόνα με ένα μεγάλο πανό, μια σταθερή πινακίδα, ένα κιόσκι πληροφοριών. Τους λέτε να το θυμούνται καλά. Αν βρεθούν μόνα τους να πάνε και να σας περιμένουν εκεί. Τους μαθαίνετε επίσης να ξεχωρίζουν το προσωπικό ασφάλειας της συναυλίας ώστε να απευθυνθούν σε αυτούς αν υπάρχει ανάγκη. Σε ΚΑΘΕ περίπτωση, λέμε στα παιδιά να ΜΗΝ τριγυρίζουν άσκοπα ψάχνοντας να σας βρουν αλλά να μείνουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο μέχρι να εμφανιστείτε. Τέλος, καλό είναι να τους δώσετε ένα κινητό τηλέφωνο.
6. Εντοπίστε τις τουαλέτες!!!
7. Εάν δείξουν σημάδια έντονης δυσφορίας και θέλουν να φύγουν, μην τα βασανίσετε. Κάντε μια κουβεντούλα κι αν επιμένουν, φύγετε. Αν θέλετε να πάνε ξανά συναυλία στη ζωή τους!
8. Αν είναι η πρώτη τους συναυλία, εξηγήστε τους τι συμβαίνει επί σκηνής, πείτε τους για την μουσική και τους στίχους.
9. Χορέψτε μαζί τους!
10. Οταν τελειώσει η συναυλία αφήστε να φύγει ο πολύς κόσμος και περπατήστε ήρεμα και χαλαρά προς το αυτοκίνητο ή τους σταθμούς του μετρό.
Με άλλα λόγια, το να πας σε μία συναυλία με τα παιδιά σου μοιάζει περισσότερο με μικρή εκδρομή. Θέλει σχέδιο, οργάνωση και προετοιμασία. Για να περάσετε όλοι καλά. Οπως σας το εύχομαι!
Παρ 19 Σεπ 2014 20:00
Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ), Αθήνα
Lady Gaga
Από 72,00 €
 

You may also like

Leave a Comment