Αρχική » Με την πλάτη στο “Σταύρος Νιάρχος”

Με την πλάτη στο “Σταύρος Νιάρχος”

by nikos

Ο φωτογράφος Όλιβερ Κέρτις έχει δημοσιεύσει μια σειρά από φωτογραφίες σε γνωστά μνημεία εστιάζοντας όχι στα ίδια τα μνημεία αλλά στο τι βλέπεις αν γυρίσεις την πλάτη σε αυτά. Τι συμβαίνει αν πράξεις το ίδιο στην είσοδο του ΚΠΙΣΝ και γυρίσεις την πλάτη σου σε αυτό;
Δεν έχει νόημα να το δείξει κανείς φωτογραφικά, διότι το έχει δει σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις. Αυτοκίνητα να εφορμούν επί των πεζοδρομίων μην αφήνοντας ούτε ελάχιστο χώρο για την ασφαλή διέλευση πεζών. Για γονείς με παιδιά στο καρότσι ή για ανθρώπους που κινούνται με αναπηρικό καρότσι ούτε λόγος να γίνεται.
Σε αντίθεση με το γνωστό δυστύχημα όπου αναπτύχθηκαν διάφορες απόψεις που έφτασαν ως και τις χυδαίες σκέψεις περί ταξικότητας, εδώ όλες οι τάξεις αρμονικά συνεργάζονται για να πετύχουν τον σχεδόν απόλυτο αποκλεισμό των πεζών από τα πεζοδρόμια, άρα και την ασφαλή πρόσβαση στον “Νιάρχο”. Από μικρά οχήματα πόλης έως αυτοκίνητα της μεγάλης κατηγορίας. Νομίζεις πως αν σηκώσεις drone θα δεις να σχηματίζεται ένα αλλόκοτο Tetris που θα ήθελε πώς και πώς να περικυκλώσει το ΚΠΙΣΝ. Επίσης, είσαι σίγουρος πως αν οι Street Panthers είχαν στήσει έναν πάγκο εκεί κοντά πουλώντας τα γαϊδουρο-αυτοκόλλητά τους θα είχαν ξεπουλήσει.
Εχουμε λοιπόν το εξής παράδοξο: Έλληνες παρκάρουν όπου να’ναι στον δημόσιο χώρο και καμαρώνουν έναν νέο χώρο για τον οποίο όμως ανησυχούν τι θα γίνει τώρα που πέρασε υπό δημόσιο έλεγχο. Εάν, δε, το Δημόσιο ασκήσει τις υποχρεώσεις του έναντι και των πολιτών και αρχίσει η Τροχαία να κόβει κλήσεις γύρω από το ΚΠΙΣΝ είναι μάλλο θέμα χρόνου να δούμε δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα για τους τροχονόμους που “αντί να κόβουν κλήσεις στον κοσμάκη που βγαίνει μια Κυριακή με το αυτόκίνητό του να χαλαρώσει, να πάνε να κόψουν κλήσεις στους εφοπλιστές στις Κηφισιές και τα Κολωνάκια”. ‘Ή κάπως έτσι. (Μια άλλη σκέψη: Το μετρό της Αθήνας είναι δημόσιος φορέας αλλά δεν έχει δείξει σημάδια παρακμής και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι τουλάχιστον ικανοποιητικό – για τις απεργίες θα μιλήσουμε άλλη φορά)
Προσπαθείς λοιπόν να εξηγήσεις την αντίφαση αλλά επειδή δεν μπορείς, εξηγείς στο παιδί σου τη λεπτή και σχεδόν κομψή διαφορά μεταξύ χλιμίντζουρα και κάγκουρα. Κάγκουρας είναι αυτός με το φτιαγμένο όχημα και τη μουσική στη διαπασών, χλιμίντζουρας είναι αυτός που καβαλάει το πεζοδρόμιο λες και πρόκειται γαι συνέχεια του δρόμου. Κατάλαβες παιδί μου;

You may also like

Leave a Comment