Αρχική » Μάσκες πουλάνε στο παζάρι

Μάσκες πουλάνε στο παζάρι

by nikos

Η εποχή για τις αποκριάτικες μάσκες φτάνει και αν δεν θέλεις να καταφύγεις στην εύκολη λύση των καταστημάτων με τα εποχικά είδη, έχεις χοντρικά δύο ώρες διαθέσιμες, και μερικά ψιλά για μια online αγορά συν το κόστος που θέλεις για να προμηθευτείς λίγη κόλλα (από αυτή που κολλάει) και μερικές κόλλες χαρτί (περισσότερα γι’αυτές μετά), δώσε βάση:
Πας στο wintercroft (με το οποίο δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση, αλλά όπως βλέπεις και στην εικόνα τέρμα επάνω, χρησιμοποιήσαμε τις υπηρεσίες του) και επιλέγεις μια μάσκα. Φυσικά σε συνεννόηση με τα πιτσιρίκια. Τι είναι το wintercroft θα ρωτήσεις. Είναι ένα site όπου θα βρεις πατρόν για μάσκες είτε τις κλασικές, αυτές που θα χρειαστείς και ένα λάστιχο για να στερεωθούν είτε τις άλλες που είναι σαν κράνος μοτοσικλέτας (με την έννοια ότι τις φοράς σαν να είναι κράνος και εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες με τα κράνη).
Επιλέγεις, λοιπόν, το πατρόν το οποίο το παραλαμβάνεις σε μορφή pdf. Με λίγη προσοχή στις συνημμένες οδηγίες τυπώνεις το πατρόν σε σελίδες Α4 και τις κολλάς σε χαρτόνι. Δεν χρειάζεται πολύ χοντρό χαρτόνι.
Ακολουθώντας με ευλάβεια τις γραμμές του πατρόν διπλώνεις το χαρτόνι, πότε από τη μέσα μεριά, πότε από την έξω. Εννοείται πως και αυτό γίνεται με παρέα.
Στο τέλος θα έχεις καταλήξεις σε μία μάσκα και αν έχεις επιλέξεις τις τύπου “κράνους” θα έχεις δύο μισά που θα πρέπει προσεκτικά να τα φέρεις στα ίσια τους και να τα κολλήσεις με σιλοτέιπ, αλλά καλύτερα είναι η χαρτοταινία.
Ως εδώ, για κάθε μάσκα και δεδομένου ότι είσαι αρχάριος μπορεί να έχει περάσει μία ώρα. Στάσου, τώρα, έχουμε το καλύτερο.
Για να δώσεις έναν προσωπικό τόνο μπορείς να χρησιμοποιήσεις χρωματιστά χαρτιά ή χαρτιά με έτοιμα μοτίβα που σιγά σιγά, κόβοντάς τα κομμάτι κομμάτι, θα τα κολλήσεις πάνω στη μάσκα. Θα κάνεις κάτι που στη γλώσσα των χόμπι λέγεται decoupage, σκέψου το κάτι σαν κολάζ. Μπορείς να το κάνεις παρέα με τα παιδιά, μιας και η κόλλα που χρησιμοποιείται δεν είναι τοξική και φεύγει εύκολα από δάχτυλα, ρούχα, τραπέζια, τοίχους. Από μαλλιά; Συγγνώμη, δεν γνωρίζω επ’ αυτού.
Στο τέλος θα έχεις μία μάσκα (ή περισσότερες, το πατρόν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όσες φορές επιθυμείς).

You may also like

Leave a Comment