Αρχική » Μάθε του για το διάστημα με 8 iPad apps

Μάθε του για το διάστημα με 8 iPad apps

by nikos

Το αχανές σύμπαν ασκεί τεράστια γοητεία στα παιδιά και δημιουργεί πολλές – μα πολλές- απορίες και ερωτήματα. Αν δεν είσαι αστροφυσικός μάλλον θα δυσκολευτείς να βρεις όλες τις απαντήσεις. Ιδού μερικές από τις νέες εφαρμογές για iPad με τις οποίες μπορείς να του εξηγήσεις τι συμβαίνει στο διάστημα και να ταξιδέψετε παρέα από πλανήτη σε πλανήτη.
Παιδιά από 0-5
Jetpack Journeys: Astronaut Trainer
jetpack journeys astonaut
Μια ωραία εφαρμογή με αρκετά παιχνίδια, ελκυστικά για παιδιά κάτω των 5. Μετά την ολοκλήρωση ενός παιχνιδιού, η εφαρμογή αυτή παρέχει επιστημονικές πληροφορίες για το διάστημα (με τη φωνή ενός αφηγητή) μαζί με φωτογραφίες.
Jetpack Journeys: Space Exploration 
jetpack journeys space explo
Επίσης πολύ ωραία εφαρμογή με χρωματιστά γραφικά. Η εφαρμογή σε ταξιδεύει στους πλανήτες με διαστημόπλοιο και μπορείς να μαζέψεις αστέρια που είναι κρυμμένα σε αυτούς. Η λεπτομέρεια στα γραφικά είναι που κάνει τη διαφορά στη συγκεκριμένη εφαρμογή.
Jetpack Journeys: Discovery
inkology_discovery_slide
Η εφαρμογή αυτή σου επιτρέπει να ταξιδέψεις από πλανήτη σε πλανήτη και σου δίνει πληροφορίες για κάθε έναν από αυτούς.
Stargazer
stargazerbanner
Η εφαρμογή είναι στην πραγματικότητα ένα πλανητάριο που λειτουργεί ως εξής: Κρατάς το τάμπλετ προς τον νυχτερινό ουρανό και βλέπεις τους πλανήτες και τα ουράνια σώματα σε πραγματικό χρόνο. Μόλις η εφαρμογή εντοπίσει κάποιο, πατάς στην οθόνη και εμφανίζονται οι σχετικές πληροφορίες.
Παιδιά από 5-8
Kiwaka
kiwaka
Η εφαρμογή βασίζεται σε ένα παιχνίδι σε στυλ Flappy Bird στο οποίο χρησιμοποιείς ένα ροζ ελεφαντάκι μέσα σε μια φούσκα, με το οποίο πρέπει να πιάσεις πυγολαμπίδες και να αποφύγεις τα πουλιά και τα φίδια. Όταν συλλέξεις τον αριθμό των πυγολαμπίδων που πρέπει, αποκτάς αστερισμούς που σε πηγαίνουν στο επόμενο επίπεδο. Μπορείς παράλληλα να δεις όλες τις πληροφορίες που αφορούν τους αστερισμούς.
Kiwaka Story
kiwaka story
Με αυτή την εφαρμογή μπορείς να εξερευνήσεις τον νυχτερινό ουρανό μαζί με το μικρό σου. Στα συν η διαδραστικότητα της.
Παιδιά άνω των 8
Interactive Minds: Solar System
solar system
Μια εφαρμογή που μοιάζει περισσότερο με βιβλίο. Δημιουργήθηκε για παιδιά άνω των 8, με πολλά διαδραστικά στοιχεία, με κινούμενες εικόνες και βίντεο. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνεις τα μεγέθη των πλανητών μεταξύ τους ή σε σχέση με τον ήλιο αλλά και να δεις την βαρύτητα που υπάρχει εκεί σε σχέση με αυτή της γης.
Solar Walk 
solar walk
Πρόκειται για μια 3D εφαρμογή που απεικονίζει το ηλιακό μας σύστημα με ακρίβεια. Μπορείς να πάρεις πληροφορίες για έναν πλανήτη πιέζοντας στην οθόνη, που συνοδεύονται από εικόνες και στοιχεία για την σύσταση του πλανήτη. Τα γραφικά είναι θαυμάσια και υπάρχει η δυνατότητα (αν έχεις 3D γυαλιά) να δεις το ηλιακό σύστημα μπροστά στα μάτια σου μέσω του 3D mode.

You may also like

Leave a Comment