Αρχική » Λιγότερες εργασίες, περισσότερο παιχνίδι

Λιγότερες εργασίες, περισσότερο παιχνίδι

by nikos

Οι μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στο Κεμπέκ του Καναδά είναι σίγουρα οι πιο ευτυχισμένοι μαθητές του κόσμου, παρά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Το κολέγιο του Saint-Ambroise, ένα σχολείο 339 μαθητών, προέβη σε κατάργηση του διαβάσματος στο σπίτι, αφού συμμετέχει σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει ένα χρόνο.
Η Marie-EveDesrosiers, εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι στόχος του προγράμματος είναι να μειώσει την πίεση στους γονείς και στα παιδιά και να βελτιώσει τη μαθητική τους επίδοση. Η ίδια εξήγησε, ότι οι δάσκαλοι θα μπορούν να βάζουν στα παιδιά κάποιες εργασίες για το σπίτι, αλλά δεν θα είναι σε καμία περίπτωση «τέσσερις σελίδες με ασκήσεις μαθηματικών».
Το σκεπτικό του προγράμματος βασίζεται σε ευρήματα έρευνας που δείχνουν ότι το διάβασμα στο σπίτι είναι ακατόρθωτο όταν τα παιδιά βρίσκονται εκτός σπιτιού κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και όταν επιστρέφουν, στον χρόνο που τους απομένει, θα πρέπει να ξεκουράζονται.
Στην Ευρώπη, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ φλέρταρε, το 2012, με την ιδέα της καθολικής απαγόρευσης της μελέτης στο σπίτι, ενώ στη Γερμανία, σε αρκετά σχολεία, εφαρμόζεται ένα αντίστοιχο πρόγραμμα.
Εδώ πότε να περιμένουμε τα ευχάριστα;
Την είδηση την είδαμε στο Globe and Mail 

You may also like

Leave a Comment