Αρχική » Κοιμήσου αγγελούδι μου (γιεα! γιεα!)

Κοιμήσου αγγελούδι μου (γιεα! γιεα!)

by nikos

Εχεις ακούσει πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με τα σωστά ερεθίσματα απ’ όταν είναι ακόμα βρέφη. Πάνω σε αυτό ,τώρα ,έχει στηθεί μια καλή φάμπρικα (με την καλή και την κακή έννοια).
Υπάρχει, για παράδειγμα, μια σειρά παιχνιδιών, DVD και λοιπών παρεφερναλίων από μια εταιρεία που έχει το διόλου σεμνό όνομα Baby Einstein. Το πιάνεις το υπονοούμενο, αν το παιδί παίζει ή βλέπει τις παραγωγές της εταιρείας στα 5 του θα ψάχνεις τρίτη, τέταρτη δουλειά γιατί τα δίδακτα στο Χάρβαρντ είναι όσο να’ναι τσουχτερά (μα τι λέω, με χαρά θα το πάρουν στο ΜΙΤ με υποτροφία). Οχι πως η ποιότητα των προϊόντων της σειράς είναι αμφισβητούμενη, απλά είναι ολίγον τι ξιπασμένο όλο αυτό…
Να δούμε και κάτι άλλο. Ολοι θα θέλαμε να έχουμε μια αγγελική φωνή για να κοιμίζουμε τα βλαστάρια μας (και ίσως την υπόλοιπη πολυκατοικία) αλλά η μαμά Φύση δεν μας προίκισε όλους με χρυσές φωνητικές χορδές. Ευτυχώς τη λύση έχει δώσει εδώ και χρόνια η τεχνολογία. Ελα να σου γνωρίσουμε τα νανουρίσματα της σειράς Rockabye Baby, αν τυχόν δεν την έχεις υπόψιν σου, με διασκευές ροκ τραγουδιών σε νανούρισμα. Ακούγεται λίγο παράξενο σε μια συνάντηση γονέων να πεις κάτι σαν  “ο γιός μου θέλει να ακούσει λίγο AC/DC λίγο πριν κοιμηθεί” και μη νομίζεις πως θα ξεπηδήσε από κάπου η φωνή του Μπον Σκοτ ή η κιθάρα του Άνγκους Γιανγκ.
Η σειρά Rockaby Baby είναι αρκετά μεγάλη και όπως σχεδόν ο,τιδήποτε μουσικό έχει να κάνει με παιδιά είναι αρκούντως ακριβή, Ορίστε το link από το Amazon Γερμανίας για να πάρεις μια ιδέα.
Φυσικά μπορείς να βρεις αρκετά από τα ροκ νανουρίσματα της σειράς στο YouTube, να φτιάξεις μια λίστα και να την έχεις έτοιμη ανά πάσα στιγμή.
Μπορεί να μην το πάρουν το παιδί στο ΜΙΤ στα 5 του χρόνια με υποτροφία, αλλά τουλάχιστον θα έχει ακούσει λιγότερα π.χ. Ζουζούνια από τον μέσο όρο και αυτό είναι κάτι αρκετά σημαντικό…
Photo: Flickr / Maggie Osterberg

You may also like

Leave a Comment