Και τη ζωή… ποδήλατο

Η στιγμή που αποκτάς το πρώτο σου ποδήλατο είναι από αυτές που σου μένουν στη ζωή σου. Όπως, μάλλον, και κάποιες φορές που έφαγες τα μούτρα σου μαθαίνοντας ή όταν νόμιζες πως ήσουν έτοιμος να κατακτήσεις κάθε δρόμο, ασφάλτινο ή χωμάτινο. Άραγε κάνει κανείς μαθήματα ποδηλάτου, μπορεί να σκέφτηκες τότε…
Και τώρα έρχεται η ώρα να κάνεις εσύ τον δάσκαλο και να δείξεις στο πιτσιρίκι πώς από τις βοηθητικές ρόδες θα φτάσει στις ορθοπεταλιές. Άντε πάλι αυτή η σκέψη για τα μαθήματα ποδηλάτου…
Να κάτι για το οποίο δεν θα βρεις ιδιαίτερη βοήθεια στα εγχειρίδια ανατροφής και, ίσως, το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι ότι πολλά παιδιά (και ενήλικες) ενθουσιάζονται τόσο με την ταχύτητα που ειδικά στην αρχή ξεχνούν οδηγίες και κανόνες και “μη” και “πρόσεχε”, τρώνε τα μούτρα τους και αποθαρρύνονται.
Τα καλά νέα είναι πως δεν είσαι ο μόνος γονιός που δυσκολεύεται, ίσως, να μεταλαμπαδεύσει τις ποδηλατικές του γνώσεις στη νέα γενιά. Ευτυχώς που πριν από εσένα (και όχι μόνο εσένα) ταλαιπωρήθηκαν ουκ ολίγοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, απευθύνθηκαν σε ειδικούς και τα κατάφεραν να… διδάξουν ποδηλασία στα βλαστάρια τους ή σε έναν κολλητό τους.
Χρειάζεσαι, ένα ποδήλατο, έναν υποψήφιο ποδηλάτη-μαθητή, ένα κράνος και μια ερημιά ή, τέλος πάντων, ένα μέρος που να μην κινούνται αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Στον εξοπλισμό μπορείς να συμπεριλάβεις και ένα κλειδί για να ξεβιδώσεις τα πετάλια,. Πριν από αυτά όμως, ρίξε μια ματιά στα βιντεο που ακολουθούν (όπου θα καταλάβεις και πού χρειάζονται τα πετάλια) και το πιθανότερο είναι πως μετά θα… τρέχεις από πίσω να τα προλάβεις.
Learn How to Ride a Bicycle in 5 Minutes


Photo credit: flickr / Federation European Cyclists

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *