Αρχική » Θέλεις η κόρη σου να έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες; Κάνε τις δουλειές του σπιτιού!

Θέλεις η κόρη σου να έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες; Κάνε τις δουλειές του σπιτιού!

by nikos

Οι μπαμπάδες που μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού με τις συζύγους τους, φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να δουν τις κόρες τους απαλλαγμένες από στερεότυπα του φύλου, σύμφωνα με έρευνα του Psychological Science.
Μια εργαζόμενη μητέρα επίσης επηρεάζει τη συμπεριφορά των κοριτσιών ως προς τους ρόλους των φύλων, ωστόσο η συγκεκριμένη έρευνα βρήκε ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο πατέρας τις δουλειές του σπιτιού, αποτελεί ισχυρότερο παράγοντα στον καθορισμό των επαγγελματικών στόχων της κόρης. Οι κόρες γονέων που μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να επιλέξουν επαγγέλματα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το φύλο.
Σύμφωνα με το Association for Psychological Science:
Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδεικνύουν ότι οι δραστηριότητες των γονέων στο σπίτι «μιλούν» δυνατότερα από ότι οι λέξεις. Αν και οι περισσότεροι πατεράδες δημοσίως ενστερνίζονται την ισότητα των δύο φύλων, κάποιοι από αυτούς απέχουν από τις δουλειές του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, οι κόρες είναι πιθανότερο να οραματίζονται τους εαυτούς τους σε παραδοσιακά «γυναικείες» δουλειές, όπως νοσοκόμες, δασκάλες, βιβλιοθηκάριος ή ως μη-εργαζόμενες μητέρες.
Εν κατακλείδι, η έρευνα λέει ότι οι φεμινιστές μπαμπάδες που δεν σηκώνουν ούτε το μικρό τους δακτυλάκι στο σπίτι, είναι σαν να λένε στις κόρες τους ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι γυναικεία υπόθεση. Κατά συνέπεια, αγαπητοί φίλοι, σηκωθείτε και άντε να πλύνετε κανένα πιάτο!

You may also like

Leave a Comment