Αρχική » Η «Ψαροσουπίτσα 2» του Γιώργου Λεμπέση στα Βραβεία Βιβλίου Public 2014

Η «Ψαροσουπίτσα 2» του Γιώργου Λεμπέση στα Βραβεία Βιβλίου Public 2014

by nikos

9786180102048Ο Γιώργος Λεμπέσης είναι ο μπαμπάς των παιδικών βιβλίων & CD από τις εκδόσεις «Ψυχογιός»: «Ψαρόσουπα», «Ψαρόσουπα 2», «Ψαροσουπίτσα 1» και «Ψαροσουπίτσα 2».
Η «Ψαρόσουπα» έγινε θεατρική παράσταση και τα τραγούδια της, σε μουσική της Ερωφίλης και στίχους του Βαγγέλη Λεμπέση, κυκλοφόρησαν σε CD με τις φωνές των Χαρούλας Αλεξίου, Ερωφίλης, Μαρίας Καναβάκη, Ζαχαρία Καρούνη, Σταμάτη Κραουνάκη, Κώστα Μακεδόνα, Πάνου Μουζουράκη, Μίλτου Πασχαλίδη, Γιώργου Περαντάκου, Ελένης Τσαλιγοπούλου και Γιάννη Χαρούλη.
Φέτος, στην κατηγορία «Παιδική Λογοτεχνία» των Βραβείων Βιβλίου Public 2014, ο Γιώργος Λεμπέσης συμμετέχει με το τελευταίο το βιβλίο «Ψαροσουπίτσα 2». Τα «Βραβεία βιβλίου Public 2014» δίνουν τη δυνατότητα στους αναγνώστες να αναδείξουν τα αγαπημένα τους βιβλία σε 7 κατηγορίες για τη χρονιά που πέρασε. (ΕΔΩ)
Ο Γ. Λεμπέσης είχε διακριθεί ήδη από το συγγραφικό του ντεμπούτο στο 5ο Φεστιβάλ Παραμυθιού του μικρού Πολυτεχνείου (2010) ενώ το πρώτο μυθιστόρημά του, η «Ψαρόσουπα» ανέβηκε στο θέατρο για τρεις συνεχόμενες χρονιές. Στις ιδιαίτερες αυτές «εκλογές» ο Γ. Λεμπέσης και η «Ψαροσουπίτσα 2» του μετράνε ήδη την πρώτη τους νίκη καθώς έχουν φτάσει στο τελικό top ten ανάμεσα σε καταξιωμένους και έμπειρους συγγραφείς της παιδικής λογοτεχνίας, όπως ο Ε. Τριβιζάς και η Κ. Ρουγγέρη.
Λίγα λόγια για το βιβλίο….
Τι σχέση μπορεί να έχει η πανέμορφη και ξακουστή Μήλος με τον κρύο και μακρινό Βόρειο Πόλο; Πώς μεταμφιέζονται οι πιγκουίνοι κατάσκοποι και τι δουλειά έχει ο βιβλικός Νώε στο Έβερεστ; Μεγάλοι μπελάδες περιμένουν τον Βρασίδα τον Αχινό και την παρέα του, την στιγμή που το παγόβουνο από την προηγούμενη ιστορία της Ψαρόσουπας αρχίζει να λιώνει και απειλεί τη Μήλο με εξαφάνιση. Όποιος λοιπόν αντέχει τις μεγάλες περιπέτειες μπορεί να διαβάσει αυτό το βιβλίο, αλλά με προσοχή. Είναι μόνο για φανταστικά παιδιά και τολμηρούς γονείς… Καλές βουτιές!
 
 
Η σελίδα του συγγραφέα στο Facebook

You may also like

Leave a Comment