Αρχική » Ζητούνται οδηγίες χρήσης για γονείς και παιδιά

Ζητούνται οδηγίες χρήσης για γονείς και παιδιά

by nikos

Εχουμε λοιπόν τον γονιό που ρωτάει εάν έκανε καλά που έκοψε το χαρτζιλίκι στην κόρη του επειδή εκείνη άκουγε ραπ. Ελαβε περισσότερες από 100 απαντήσεις, με τις απαντήσεις να εντοπίζονται κυρίως μεταξύ του “όχι” και το “είσαι με τα καλά σου άνθρωπέ μου”.

Στο κλαμπ των 100 απαντήσεων μπήκε και η ερώτηση “Πώς θα ένιωθε ένας έφηβος όταν διαπιστώνει πως οι γονείς του κοιτάζουν το κινητό του τηλέφωνο”. Ναι ,έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να διαβάζεις την άποψη που διατυπώνουν τα παιδιά όταν ακούνε κάτι σαν “αυτό είναι για το καλό σου”.

Άλλο ένα κατοστάρικο σημειώθηκε στην ερώτηση σχετικά με το αν κάποια γυναίκα μπορεί να θηλάζει το παιδί της δημοσίως, όπου οι απαντήσεις κυμαίνονται στο λογικό πλαίσιο μεταξύ του “προφανώς” και “ναι”.

Χαμηλότερο ήταν το σκορ στην ερώτηση αν είναι εντάξει να αφήνει κάποιος τον γιό του να παίζει με κούκλες. Φανταστικές απαντήσεις και εδώ, ορισμένες συνοδεύονται και από παραπομπές  και στις περισσότερες θα βρείτε τη φράση “φυσικά και είναι εντάξει”.

Κάποιος ζητάει να του συμπληρώσουν τη φράση “Θυμώνω όταν οι γονείς μου………” και οι απαντήσεις μάλλον θυμίζουν σε έναν σημερινό γονιό τη δική του εφηβεία. “Θυμώνω όταν οι γονείς δεν παίρνουν εμένα και τα όνειρά μου στα σοβαρά” αλλά και “Θυμώνω όταν οι γονείς μου μου λένε ‘όταν ήμουν στην ηλικία σου’” καθώς και “θυμώνω όταν οι γονείς μου λένε πως αυτό που μου συμβαίνει δεν είναι κάτι σοβαρό”. Κάποια είναι καλά και ενδιαφέροντα, κάποια όχι και τόσο, αλλά δίνουν αυτό που λέμε προοπτική…

Σε ένα άλλο, αρκετά συζητημένο και στη χώρα μας, θέμα, ζητούνται απόψεις στο αν τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν το δικαίωμα να μεγαλώνουν παιδιά. Οι απαντήσεις ήταν καταφατικές και, ίσως, η πιο αποστομωτική να είναι αυτη μιας μητέρας που λέει πως “σε σχέση με τα παιδιά μου χρησιμοποίησα τα γεννητικά μου όργανα μόνο για να γεννήσω”.

Λιγότερες -αλλά διαφωτιστικές– είναι οι απαντήσεις στην ερώτηση αν οι γονείς γνωρίζουν πως το παιδί τους είναι γκέι, αλλά μάλλον αυτή δεν είναι η μόνη ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα, απλώς έτυχε εμείς να σκοντάψουμε σε αυτή.

Κλείνουμε αυτή τη μικρή περιήγηση με μια ακόμα ερώτηση που συγκέντρωσε περισσότερες από εκατό απαντήσεις. “Ποια είναι η πιο άβολη συζήτηση που έχεις κάνει με τους γονείς σου;”. Φυσικά απαντούν νέοι, κυρίως, οπότε οι μεγαλύτεροι μάλλον έχουν πράγματα να μάθουν.

Δείτε περισσότερα: Quora

You may also like

Leave a Comment