Αρχική » Ενας δαιμόνιος ποντικοδημοσιογράφος

Ενας δαιμόνιος ποντικοδημοσιογράφος

by nikos

12-thumb-mediumΗρωας της σειράς «Ξεκαρδιστικές Ιστορίες», που απαριθμεί πάνω από είκοσι βιβλία, είναι ο αξιαγάπητος Τζερόνιμο Στίλτον, δημοσιογράφος και διευθυντής στην «Ηχώ των Τρωκτικών» της Ποντικονήσου. Η αγαπημένη ασχολία του Τζερόνιμο, όταν δεν εργάζεται στην εφημερίδα, είναι να γράφει ιστορίες όπου περιγράφει τις απίθανες περιπέτειές του.

Ετσι, γνωρίζουμε τη δραστήρια αδερφή του Τέα και το γλυκούλη ανιψιό του Βενιαμίν και μαθαίνουμε για τα αστεία κατορθώματα του ανυπόφορου ξάδερφού του Τράπολα. Ακόμη, παρακολουθούμε την απολαυστική εξέλιξη της επίσκεψης του Τζερόνιμο στο παλιό του σχολείο με σκοπό τον επαγγελματικό προσανατολισμό, το πώς μπορεί να αλλάξει το χρήμα έναν ποντικό, τις περιπέτειές του… στο Διάστημα και πολλά πολλά ακόμη.

Ο συμπαθής ήρωας, πάντοτε σεμνός και αισιόδοξος, μεταδίδει σε χιουμοριστικό τόνο όμορφες αξίες στους μικρούς αναγνώστες, αξίες που έχουν να κάνουν με την οικογένεια, τη φιλία, την ανιδιοτέλεια, τους καλούς τρόπους… μέχρι και Οδηγό Καλής Συμπεριφοράς καταρτίζει (ή αλλιώς Εγχειρίδιο του Ευγενικού Ποντικού).

Η καταπληκτική, έγχρωμη εικονογράφηση και οι πολύχρωμες λέξεις που συμβαδίζουν με τη ροή της αφήγησης του Ιταλού συγγραφέα συνθέτουν ένα ελκυστικότατο αποτέλεσμα, ένα ανάγνωσμα άκρως ψυχαγωγικό που σου γεννά την επιθυμία να αποκτήσεις και να διαβάσεις όλους τους τόμους!

Η σειρά έχει μεταφραστεί σε 39 γλώσσες και έχει πουλήσει 75 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ

ΕΙΚ/ΣΗ: ALESSANDRO PASTROVICCHIO

Ο Τζερόνιμο επιστρέφει στο σχολείο!

ΜΤΦΡ.: ΒΙΚΗ ΛΙΑΝΟΥ

Εκδόσεις Κέδρος

Σελ. 119

Τιμή: 7,50 ευρώ

για παιδιά 7-12 χρόνων

 

ΠΗΓΗ: Enet

You may also like

Leave a Comment