Αρχική » Δεν πάμε στο σχολείο με το αυτοκίνητο!

Δεν πάμε στο σχολείο με το αυτοκίνητο!

by nikos

Φαίνεται πως το διπλοπαρκάρισμα και το “ένα λεπτάκι θα κάνω μωρέ” συνοδευόμενο από τη χειρονομία όπου ο αντίχειρας ξύνει τον δείκτη δεν είναι ελληνικό ή νοτιοευρωπαϊκό φαινόμενο.

Τρία σχολεία στην περιοχή του Croydon στο Λονδίνο έβαλαν από τη Δευτέρα που πέρασε σε εφαρμογή ένα σχέδιο που απαγορεύει στους γονείς να οδηγούν μέχρι έξω από την πόρτα για να αφήσουν τα παιδιά τους.

Οσοι παρκάρουν έξω από το σχολείο μεταξύ 8 και 9.30 το πρωί ή μεταξύ 2.30 και 4 το απόγευμα θα πληρώνουν πρόστιμο 130 λιρών που θα μειώνεται στο 50% εφόσον πληρώνεται εκείνη τη στιγμή.

Τα σχολεία της συγκεκριμένης περιοχής έχουν μια ιδιαιτερότητα, καθώς βρίσκονται σε αδιέξοδα δρόμων με αποτέλεσμα κάθε πρωί και μεσημέρι να δημιουργείται -μα γιατί;- κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Το τοπικό δημοτικό συμβούλιο ενημέρωσε εγκαίρως τους γονείς για τους νέους κανόνες, τονίζοντας πως η κακή συνήθεια του να αφήνεις, όντας εποχούμενος, το παιδί έξω από το σχολείο προκαλεί προβλήματα. Το μέτρο θα δοκιμαστεί έξι μήνες και θα αξιολογηθεί εκ νέου και, φυσικά, δεν είναι όλοι χαρούμενοι με αυτή την εξέλιξη. Μα 130 λίρες πρόστιμο για ένα λεπτάκι πια;

You may also like

Leave a Comment