Αρχική » Γκουρμέ κολατσιό

Γκουρμέ κολατσιό

by nikos

Το κολατσιό για το σχολείο είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ θέμα. Ιδιαίτερα όταν από πέρσι είναι κλειστή η καντίνα του Δημοτικού και δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να δώσεις ένα-δύο ευρώ και να ξεμπερδέψεις. Και είναι μεγάλο θέμα διότι α) πρέπει να το φτιάξεις μέσα στον περιορισμένο χρόνο του πρωινού κι ενώ ταυτόχρονα επιβλέπεις το ντύσιμο, το πλύσιμο, την γκρίνια, τις απορίες, τον δικό σου καφέ, το πρώτο σου τσιγάρο, το σκυλί που κατουριέται κολασμένα και θέλει να βγει έξω και β) διότι ο “δικός” σου δεν πρέπει να το βαριέται. 

Rosemary Chicken Sandwich 008

Τα πρώτα και κύρια που πρέπει να έχεις εύκαιρα και να μην τα ψάχνεις εκείνη την ώρα είναι τα υλικά τα βασικότερα εκ των οποίων είναι:

1. Ψωμάκια

2. Βούτυρο (ή Philadelphia)

3. “Πρασινάδες”

4. Τυριά

5. Κανένα ποιοτικό αλλαντικό (έμφαση το “ποιοτικό”)

6. Στήθος κοτόπουλο που έχει περισσέψει 

7. Τόνο

8. Αυγά (αν είναι ήδη βρασμένα, ακόμη καλύτερα)

Αυτά, είπαμε, είναι τα βασικά. Οτιδήποτε άλλο “παίζει” μόνο κατόπιν παραγγελίας.

Προσοχή τώρα: Δεν ψήνουμε ούτε ζεσταίνουμε. Αν το κάνουμε, το δημιούργημά μας θα πανιάσει μέχρι την δεύτερη ή τρίτη ώρα μαθήματος και θα βρεθεί να κάνει παρέα με άλλα τοστάκια στον σκουπιδοτενεκέ της αυλής!!!

Δεν βάζουμε μέσα πράγματα που …στάζουν. Δεν μας χρωστάει τίποτα το παιδί να κυκλοφορεί με τη μπλούζα του γεμάτη κέτσαπ. Ούτε βέβαια και η μαμά που θα την πλύνει!

Τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο αν δεν θέλουμε να βρωμάει η τσάντα του σαν νεροχύτης καντίνας.

You may also like

Leave a Comment