Αρχική » Για το 2019…

Για το 2019…

by nikos

Για το 2000, το 2010, το 2020 οι προφήτες ως και στα τρία τέταρτα του 20ου αιώνα προέβλεπαν ιπτάμενα αυτοκίνητα, βάσεις στη Σελήνη και, ίσως, τηλεμεταφορές.

Αντ’αυτών έχουμε μέχρι στιγμής θεωρίες περί επίπεδης Γης, “κινήματα” αντι-εμβολιαστών και την κλιματική αλλαγή ως δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας. Βασικά η κλιματική αλλαγή είναι το μόνο πράγμα που προστέθηκε πάνω από τα κεφάλια μας τις τελευταίες δεκαετίες, συγγνώμη, ξεχνάω τα drones, ενώ τα ιπτάμενα αυτοκίνητα έχουν κολλήσει σε κάποιο απροσδιόριστο τεχνικό μποτιλιάρισμα.

Εδώ που τα λέμε, ας μείνουν σχέδια στο χαρτί, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε για να γίνουμε άνθρωποι πίσω από τα επίγεια οχήματα. Ομως η διάψευση των προφητών παραμένει διάψευση…

Κάθε 31η Δεκεμβρίου ακούγεται όλο και πιο συχνά το “να φύγει αυτή η χρονιά και να μην ξαναγυρίσει” αλλά και κάθε 1η Ιανουαρίου ακούγονται οι ευχές για έναν ωραίο και καλύτερο νέο χρόνο. Που, βεβαίως, αυτό δεν γίνεται αυτομάτως, θέλει δουλειά. Και λίγη τύχη, αλλά κυρίως δουλειά. Που πάει να πει πως πιθανόν να κλείσουμε την πόρτα και στο 2019 με την ίδια δύναμη που την κλείσαμε στο 2017 και κλείνουμε βεβαίως και στο 2018. Γνωρίζοντας βεβαίως πως δεν φταίει ο χρόνος.

Αλλά με έναν νέο χρόνο μπροστά και παρά του ότι ο κόσμος επιμένει να πηγαίνει προς το χειρότερο δεν μπορείς παρά να ευχηθείς για μια καλύτερη Νέα Χρονιά…

Κι όποιος είπε «και του χρόνου», θα εννοεί πως δεν τελειώσαμε φέτος

You may also like

Leave a Comment