Αρχική » Γάτα στο λίκνο

Γάτα στο λίκνο

by nikos

Κυκλοφορούν κατά καιρούς στο Internet κόμικς, μικρά βίντεο και εικόνες που θυμίζουν στους γονείς, κυρίως στους πατεράδες που συνήθως είναι εκείνοι που λείπουν τον περισσότερο χρόνο από το σπίτι πόσο σημαντικό είναι να περνούν χρόνο με τα παιδιά τους και πως, τελικά, τα πάντα σε αυτή τη ζωή είναι δανεικά.
Θα δεις (και είναι σίγουρο πως θα ξαναδείς) πολλές δημιουργίες που υπενθυμίζουν ακριβώς το… δανεικό του βίου. Και, ίσως, αυτό που εκφράζει καλύτερα τι ακριβώς συμβαίνει και πώς το παιδί μπορεί να αντιγράψει, τελικά, τον πατέρα του είναι το Cat’s in the cradle.
Το τραγούδι περιγράφει έναν πατέρα που ποτέ δεν έχει χρόνο να παίξει με το παιδί του και όταν αυτό του το ζητά εκείνος απαντά με διάφορες αόριστες δικαιολογίες και προτάσσοντας τις υποχρεώσεις “έχω πτήσεις να προλάβω και λογαριασμούς να πληρώσω”. Μεγαλώνοντας και καθώς ο πατέρας συνταξιοδοτείται αναζητά εναγωνίως χρόνο να περάσει με τον γιό του που όμως έχει φτιάξει τη δική του οικογένεια και έχει ακριβώς τις ίδιες προτεραιότητες. Τις πτήσεις και τους λογαριασμούς δηλαδή. Και έτσι ο πατέρας αντιλαμβάνεται πως ο γιος του έγινε ακριβώς σαν αυτόν.
Στην περίπτωση που έχεις τη σχετική απορία, cat’s in the cradle είναι ένα παιχνίδι με σπάγγους.
Επίσης, το τραγούδι είναι του Harry Chapin, μπορεί να ακούγεται πάρα πολύ παλιό αλλά βγήκε το 1974, οι περισσότεροι μπορεί να το γνωρίζουν από την εκτέλεση των Ugly Kid Joe και ίσως λίγο λιγότεροι από την πιο πιστή στο πρωτότυπο εκτέλεση του Johnny Cash, δηλαδή αυτή εδώ:

Photo credit: Daniel Waters, Co. Sligo, Ireland

You may also like

Leave a Comment