Αρχική » Αφήστε ήσυχα τα παιδιά, τα παιδιά είναι επιστήμονες

Αφήστε ήσυχα τα παιδιά, τα παιδιά είναι επιστήμονες

by nikos

Ο Neil deGrasse Tyson έχει τον δικό του τρόπο να λέει τα πράγματα και σε αυτή την ομιλία του λέει πως τα παιδιά θα είναι μια χαρά άμα τα αφήσουμε να σκαλίσουν τον κόσμο με τον τρόπο που αυτά ξέρουν.

Αλλωστε, τα παιδιά είναι επιστήμονες, λέει.

Τα παιδιά γεννιούνται επιστήμονες κάνουν πράγματα που είναι βασικά καταστροφικά και αυτό βασικά είναι ο ορισμός της εξερεύνησης, βγάζεις κάτι από κάπου ακόμα και αν δεν ξέρεις πώς να το ξαναβάλεις στη θέση του. Αυτό κάνουν τα παιδιά. Ο επιστήμονας είναι ένα παιδί που ποτέ δεν μεγάλωσε.

Αν το παιδί λοιπόν βγάλει ένα αβγό από το ψυγείο και αρχίζει να παίζει με αυτό τι του λέτε; “Σταμάτα να παίζεις με το αβγό, μπορεί να σπάσει, βάλτο στη θέση του” . Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι ένα πείραμα για την αντοχή των υλικών… Αφήστε το παιδί να μάθει τι θα γίνει, πως άμα πέσει το αβγό θα σπάσει. Αυτό είναι ένα πείραμα Φυσικής και που αμέσως γίνεται ένα πείραμα Βιολογίας, “ο κρόκος γίνεται μια μέρα κοτόπουλο, αυτό είναι Βιολογία!”. Και πόσο κοστίζει ένα αβγό, 20 λεπτά; Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ είπε μια φορά ότι νομίζετε πως η εκπαίδευση είναι ακριβή αλλά δεν έχετε δει πόσο κοστίζει η άγνοια.

Τα υπόλοιπα, στο βίντεο που ακολουθεί.

https://www.facebook.com/dailygoalcast/videos/1645480142263690/UzpfSTExNjA4ODA5MzQ6MTAyMTg1NjYwMzE2Mzk2MTA/

You may also like

Leave a Comment