Αρχική » Αποζημίωση στους γονείς για την απεργία των δασκάλων

Αποζημίωση στους γονείς για την απεργία των δασκάλων

by nikos

Η τοπική κυβέρνηση της περιοχής του Βανκούβερ ανακοίνωσε πως θα προσφέρει ημερήσια αποζημίωση 40 δολαρίων (Καναδά προφανώς) στους γονείς των παιδιών, στην περίπτωση που οι δάσκαλοι συνεχίσουν την απεργία τους και μετά τις 2 Σεπτεμβρίου, όταν και θα ανοίξουν τα σχολεία.
Ο υπουργός Οικονομικών της περιοχής, Mike de Jong, δήλωσε πως εφόσονη κυβέρνηση δεν θα πληρώνει τους απεργούς-δασκάλους, τα χρήματα που εξοικονομεί θα μπορεί να τα διαθέσει στους γονείς με παιδιά ηλικίας μέχρι 13 ετών και να τα κάνουν ό,τι θέλουν. Για παράδειγμα να απασχολούν δασκάλους κατ’οίκον ή να προσλάβουν κάποιον ή κάποια που θα προσέχει τα παιδιά κατά τη δική τους απουσία. Η κυβέρνηση της British Columbia (δεν το λέμε Βρετανική Κολομβία ε;) λέει πως το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου θα έχει βάλει σε λειτουργία μια online υπηρεσία προκειμένου οι δικαιούχοι γονείς να καταθέσουν τη σχετική αίτηση και να λάβουν την αντίστοιχη χρηματοδότηση. Ολα αυτά, εφόσον συνεχιστεί η απεργία των δασκάλων.
Οι 41.000 δάσκαλοι της περιοχής απεργούν από τις 17 Ιουνίου και το χάσμα με την κυβέρνηση μοιάζει αγεφύρωτο, ενώ οι μεσολαβητές που προσκλήθηκαν αρνήθηκαν να το πράξουν λέγοντας πως δεν υπάρχουν κοινά σημεία επαφής.
Φυσικά οι δάσκαλοι αντέδρασαν, λέγοντας πως η λύση που σκέφτεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας. “Δεν θα βελτιώσει τα μεγέθη των τάξεων, δεν θα αυξήσει την υποστήριξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες και δεν θα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες για την έναν-προς-ένα επικοινωνία μεταξύ δασκάλου και μαθητή” είπε ο πρόεδρος του σωματείου των εκπαιδευτικών Jim Iker.
Το ενδιαφέρον είναι ότι στην online (και προφανώς αντι-επιστημονική) δημοσκόπηση για το θέμα στο καναδικό CBC λέει ότι το 44,35% είναι αντίθετο με την πρόταση της τοπικής κυβέρνησης, την οποία υποστηρίζει μόλις το 25,36%. Μία περίπτωση είναι οι δάσκαλοι της περιοχής να ψηφίζουν μανιωδώς κατά της εν λόγω ιδέας, μια άλλη περίπτωση είναι οι μετέχοντες να θεωρούν πως η αφαίρεση κονδυλίων από την εκπαίδευση δεν είναι καθόλου σωστή πρακτική.
Αραγε τι θα έλεγες αν ένας δικός μας υπουργός Παιδείας έκανε μια αντίστοιχη πρόταση;
 
Photo credit: flickr / Caroline Ingram

You may also like

Leave a Comment