Αρχική » Έρευνα: Τα παιδιά άριστοι γνώστες της τεχνολογίας πριν ακόμη μάθουν ποδήλατο

Έρευνα: Τα παιδιά άριστοι γνώστες της τεχνολογίας πριν ακόμη μάθουν ποδήλατο

by nikos

Τα παιδιά των Δυτικών κοινωνιών μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους σε πολλά, όμως τα ενώνει ένα κοινό χαρακτηριστικό: γνωρίζουν πολλά για την τεχνολογία.
Η AVG, η γνωστή εταιρία λογισμικού ασφαλείας, διεξήγαγε μια έρευνα σε 6.017 γονείς από τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Τσεχία, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά και τη Ν. Ζηλανδία, για να διαπιστώσει την ψηφιακή γνώση των παιδιών. Το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι τα μικρά παιδιά – έως και 2 ετών – γίνονται χρήστες της ψηφιακής τεχνολογίας  πολύ νωρίτερα και πιο γρήγορα από ποτέ, πριν ακόμη κατακτήσουν κάποια βασικά ορόσημα της ανάπτυξης τους.
Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες γονείς, ένα εντυπωσιακό 89% των παιδιών από 6-9 ετών, είναι ενεργοί χρήστες του διαδικτύου. Διεθνώς, ένα 46% των παιδιών περνά μεγάλο μέρος του χρόνου του σε διαδικτυακά παιχνίδια. Επιπλέον, ένα 65% δαπανά πάνω από δύο ώρες σε onlineδραστηριότητες την εβδομάδα, ενώ στην Αμερική το 12% των παιδιών ξοδεύει πάνω από δέκα ώρες την εβδομάδα.
Ωστόσο, τα παρακάτω ευρήματα είναι πραγματικά ενδιαφέροντα:

  • 66% των παιδιών ηλικίας 3-5 ετών μπορεί να παίξει ένα παιχνίδι στον υπολογιστή, όμως μόνο ένα 58% μπορεί να κάνει ποδήλατο
  • 38% της ίδιας ηλικιακής ομάδας μπορεί να γράψει ολόκληρο το ονοματεπώνυμο του και 14% μπορεί να δέσει τα κορδόνια του σε σύγκριση με το 57% που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα τάμπλετ.
  • 47% των μικρών παιδιών είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει ένα smartphone ενώ μόνο το 26% μπορεί να φτιάξει πρωινό.

Φυσικά, η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας είναι θετική για τις ζωές των παιδιών – μπορεί να δώσει εναλλακτικούς τρόπους μάθησης, να οξύνει τις γνωστικές ικανότητες και να φανερώσει την κλίση τους νωρίτερα. Όμως καλό είναι να μάθουν πρώτα πως δένουν τα κορδόνια, ναι;
 

You may also like

Leave a Comment