Αρχική » Γιατροί του Κόσμου: Κέντρο Ενδυνάμωσης για Παιδιά και Εφήβους

Γιατροί του Κόσμου: Κέντρο Ενδυνάμωσης για Παιδιά και Εφήβους

by nikos

Οι Γιατροί του Κόσμου αγωνίζονται για να έχουν όλα τα παιδιά δικαίωμα στην ψυχοκοινωνική και την εκπαιδευτική φροντίδα. Για να μη χαθεί καμία ημέρα μάθησης και παιχνιδιού για όλα τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη…

Με μία κλήση σου στο 19830* μπορείς να βοηθήσεις παιδιά ευάλωτων οικογενειών να βρουν ζεστασιά στο Κέντρο Ενδυνάμωσης Παιδιού και Εφήβου στο κέντρο της Αθήνας.

Το Κέντρο Ενδυνάμωσης των Γιατρών του Κόσμου “Πειραιώς 33” εστιάζει στην ενίσχυση της κοινωνικοποίησης και ένταξης παιδιών, εφήβων και νέων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού. Επιπρόσθετα, επιμέρους στόχος είναι η πρόληψη της ψυχικής υγείας μέσα από ένα ολοκληρωμένο και συμμετοχικό μοντέλο πληροφόρησης, συνεργασίας και διεπιστημονικής παρέμβασης. 

Οι Γιατροί του Κόσμου ευελπιστούν ότι η λειτουργία του Κέντρου θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στην αντιμετώπιση των κοινωνικών διακρίσεων και της φτώχειας, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες ένταξης σε ευάλωτους πληθυσμούς, σε μία συλλογική προσπάθεια αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας. 

Το Ανοιχτό Κέντρο για παιδιά και εφήβους, που παρέχει επιπροσθέτως και μια μη τυπική εκπαίδευση, όπως ομάδες παραμυθιού και αφήγησης, εργαστήρια κίνησης και χορού και περιβαλλοντική αγωγή και δράση, βρίσκεται στην Πειραιώς 33 και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00 με 19.00 κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα: 2103236222-224

https://mdmgreece.gr/support_daycenter/

You may also like