Αρχική » Έκλειψη Ηλίου στην οθόνη

Έκλειψη Ηλίου στην οθόνη

by nikos

Αύριο, 21 Αυγούστου, πραγματοποιείται ηλιακή έκλειψη που θα είναι όμως ορατή κυρίως σε ένα στενό “πέρασμα” στη Β. Αμερική, αλλά ας μην παραπονιόμαστε, το διαδίκτυο θα μας βοηθήσει σημαντικά να δούμε αυτή τη στιγμή. Τα καλά νέα είναι πως η έκλειψη σημειώνεται βραδινές ώρες για την Ελλάδα, άρα αν έχεις σχολάσει έχεις αρκετό χρόνο για να επιστρέψεις σπίτι
Η έκλειψη θα φτάσει στο απόγειό της στις 9.20 μ.μ. ώρα Ελλάδας και οι πιο τυχεροί (αν δεν τους το χαλάσει η συννεφιά) θα είναι όσιο βρίσκονται στο Χοπκινσβιλ του Κεντάκι. Ωραία, εμείς τώρα που δεν είμαστε στο Κεντάκι τι κάνουμε; Στρέφουμε το βλέμμα στις οθόνες μας, που είναι ασφαλέστερο, για να δούμε την πρώτη πλήρη ηλιακή έκλειψη ορατή από τις ΗΠΑ από το μακρινό 1979.
Η ΝΑΣΑ θα προσφέρει ζωντανή σύνδεση από 12 περιοχές από το site της, το Facebook live και το YouTube. Διαλέγεις και παίρνεις
Το CNN θα έχει ζωντανή σύνδεση στο πλαίσιο παραγωγής που έχει τον μεγαλόσχημο τίτλο “Η Έκλειψη του Αιώνα”.
Η Google δεν κάνει κάποιου είδους μετάδοση στο YouTube αλλά άδραξε την ευκαιρία και θα λανσάρει την επόμενη έκδοση του Android (το Android Oreo) ταυτόχρονα με την έκλειψη. Αν έχετε συσκευές με Android θα βρείτε περισσότερα εδώ.
Επειδή όμως κάθε φορά που ακούμε για έκλειψη αναρωτιόμαστε πότε θα δούμε την επόμενη από τη χώρα μας και επειδή δεν θέλουμε να αφήνουμε απορίες, συμβουλευτήκαμε το Time and Date που μας δίνει τις εξής ώρες και ημερομηνίες:
Στις 27-28 Ιουλίου 2018 θα έχουμε την επόμενη ολική έκλειψη Σελήνης. Το φαινόμενο θα φτάσει στην αιχμή του στις 11.21 μ.μ. στις 27 του μήνα.
Στις 21 Ιανουαρίου 2019 θα σημειωθεί η επόμενη ολική έκλειψη Σελήνης, ορατή από την Αθήνα. Το κακό είναι πως αυτή μάλλον θα είναι δύσκολο να τη δούμε με το μάτι, διότι θα σημειωθεί στις 7.12 το πρωί και μπορεί να μην υπάρχει πολύ δυνατός ήλιος αλλά λόγω της εποχής μπορεί να μας το χαλάσει η συννεφιά.
Συνεχίζουμε πιο βαθιά στο μέλλον, φτάνουμε στις 7 Σεπτεμβρίου 2025 με τη επόμενη ολική έκλειψη της Σελήνης αλλά όσον αφορά τον Ήλιο, θα χρειαστεί υπομονή.
Η επόμενη ολική έκλειψη Ηλίου ορατή από την Αθήνα θα συμβεί την 1η Ιουνίου 2030 και πάλι θα είναι για λίγο πρωινούς τύπους, καθώς το φαινόμενο θα αρχίσει στις 6.51 π.μ., θα φτάσει στην κορύφωσή του στις 7.57 π.μ. δηλαδή σχεδόν μία ώρα μετά και στις 9.12 π.μ. θα έχει τελειώσει. Υπομονή, 13 χρονάκια έμειναν…
 

You may also like

Leave a Comment